Inkjet i stedet for laser

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 14 april 2016

xjetlogoDet israelske firmaet XJet presenterte nylig sin helt nye inkjetbaserte metall 3d-skriverteknikk ved den årlige bransjemessen AMUG i St. Louis.

Lanseringen av NanoParticle Jetting, som XJet kaller sin nye teknikk, var en av de nyhetene som vekket størst interesse og oppmerksomhet ettersom den utfordrer den nåværende teknikken for additiv tilvirkning, som bygger på laserteknologi.

XJet mener at den inkjetteknikken man har utviklet har mange fordeler. Den bygger enkelt forklart på skrivehoder som avgir et supertynt lag av flytende smådråper som inneholder nanostore metallpartikler.

Ekstremt høye temperaturer gjør deretter at væsken fordamper og metallpartiklene fester på underlaget. Teknikken fungerer like bra ved tilvirkning av grovere produkter som ved tilvirkning av geometriske figurer.

En annen fordel med NanoParticle Jetting er at den som betjener skriveren ikke kommer i kontakt med selve metallpulveret. I stedet lades skriveren med en kassett som i tradisjonelle skrivere. Dette innebærer en enklere og raskere prosess når nytt pulver skal fylles på samtidig som svinnet blir mindre.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team