Inkjet i stedet for laser

xjetlogoDet israelske firmaet XJet presenterte nylig sin helt nye inkjetbaserte metall 3d-skriverteknikk ved den årlige bransjemessen AMUG i St. Louis.

Lanseringen av NanoParticle Jetting, som XJet kaller sin nye teknikk, var en av de nyhetene som vekket størst interesse og oppmerksomhet ettersom den utfordrer den nåværende teknikken for additiv tilvirkning, som bygger på laserteknologi.

XJet mener at den inkjetteknikken man har utviklet har mange fordeler. Den bygger enkelt forklart på skrivehoder som avgir et supertynt lag av flytende smådråper som inneholder nanostore metallpartikler.

Ekstremt høye temperaturer gjør deretter at væsken fordamper og metallpartiklene fester på underlaget. Teknikken fungerer like bra ved tilvirkning av grovere produkter som ved tilvirkning av geometriske figurer.

En annen fordel med NanoParticle Jetting er at den som betjener skriveren ikke kommer i kontakt med selve metallpulveret. I stedet lades skriveren med en kassett som i tradisjonelle skrivere. Dette innebærer en enklere og raskere prosess når nytt pulver skal fylles på samtidig som svinnet blir mindre.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: