Leger uten grenser bygger sykehus i 3D

3dp_doctorswithoutborders_3dp_hospital_1-e1460112709668Leger uten grenser er en av verdens mest kjente og respekterte hjelpeorganisasjoner. Formålet er å redde liv og lindre nød der det trengs mest – oftest i krigssoner eller områder som er rammet av omfattende naturkatastrofer som jordskjelv, tørke, oversvømminger og orkaner.

For å effektivisere sin innsats, for eksempel byggingen av feltsykehus, har Leger uten grenser tatt 3d-teknikk og virtual reality til hjelp. Når planleggingen av operasjons- og sykesaler samt forråd og andre bygninger er klare, skrives forslaget ut i 3d. Med hjelp av VR-teknikk kan man deretter navigere seg rundt i bygningene.

På denne måten får man et tydeligere bilde av hvordan sykehuset kommer til å fungere reelt, samtidig som man deretter kan gjøre eventuelle nødvendige endringer.

Den nye måten å arbeide på ble første gang benyttet når et feltsykehus ble bygget opp på Filippinene i forbindelse med at landet ble rammet av en tyfon som la øde store områder med mange hardt skadde mennesker som følge. Erfaringene fra Filippinene kommer i fremtiden til å benyttes ved kommende oppdrag.

3dp_doctorswithoutborders_cantahay_hospital_model

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: