Leger uten grenser bygger sykehus i 3D

3dp_doctorswithoutborders_3dp_hospital_1-e1460112709668Leger uten grenser er en av verdens mest kjente og respekterte hjelpeorganisasjoner. Formålet er å redde liv og lindre nød der det trengs mest – oftest i krigssoner eller områder som er rammet av omfattende naturkatastrofer som jordskjelv, tørke, oversvømminger og orkaner.

For å effektivisere sin innsats, for eksempel byggingen av feltsykehus, har Leger uten grenser tatt 3d-teknikk og virtual reality til hjelp. Når planleggingen av operasjons- og sykesaler samt forråd og andre bygninger er klare, skrives forslaget ut i 3d. Med hjelp av VR-teknikk kan man deretter navigere seg rundt i bygningene.

På denne måten får man et tydeligere bilde av hvordan sykehuset kommer til å fungere reelt, samtidig som man deretter kan gjøre eventuelle nødvendige endringer.

Den nye måten å arbeide på ble første gang benyttet når et feltsykehus ble bygget opp på Filippinene i forbindelse med at landet ble rammet av en tyfon som la øde store områder med mange hardt skadde mennesker som følge. Erfaringene fra Filippinene kommer i fremtiden til å benyttes ved kommende oppdrag.

3dp_doctorswithoutborders_cantahay_hospital_model

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: