Nå kan du leie din Carbon-skriver

Joseph DeSimone, Carbons adm dir.

Joseph DeSimone, Carbons adm dir.

Amerikanske Carbon, tidligere Carbon 3D, har tatt inn over 140 millioner dollar i kapital. Samtidig har foretaket et ganske stort antall betainstallasjoner hos kjente foretak, blant annet Ford, Johnson & Johnson og Kodak.

Men siden første april er det ikke bare de store navnene som har tilgang til teknikken. Nå kan nemlig hvem som helst tegne seg for et årlig abonnement på å benytte Carbons 3d-skriver, M1. Men smaker det, så koster det. Årsavgiften for en stykk M1 ligger på 40 000 dollar. Til dette tilkommer 10 000 dollar i installasjonskostnad samt en materialkostnad på mellom 79-399 dollar per 75 cl materiale. Foretakets administrerende direktør, Joseph DeSimone, vil bygge en markedsplass der materialutviklere kan selge egenutviklede materialer som kan benyttes i M1-modellen.

Men det finnes flere spørsmålstegn rundt M1-maskinen, et av de største er hvor robuste materialene er. UV-herdede materialer tenderer å bli svakere med tiden, og benyttes sjeldent til tilvirkning av sluttprodukter. Ifølge Carbons sjef på materialsiden, Jason Rolland, utfører man flere tester som er i samsvar med industristandarder som viser at komponenter som er produsert i M1 ser bra ut seks måneder etter ferdigstilling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: