Norsk Titanium med viktige avtaler i USA

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 14 april 2016

norsk-titanium-expand-aerospace-3d-printing-united-states3Norsk Titanium har inngått en strategisk langsiktig serviceavtale med Precision Holdings, et amerikansk investeringsforetak. Avtalen er et viktig skritt i Norsk Titaniums strategi for en fortsatt ekspansjon på det amerikanske markedet. Avtalen omfatter service og vedlikehold av Norsk Titaniums 3d-skriver som er basert på firmaets patenterte Rapid Plasma Deposition teknikk (RDP) for additiv tilvirkning for produksjon av komponenter i titan for flyindustrien.

Norsk Titanium er fra før av en av de ledende leverandørene av 3d-skriverteknikk for flyindustrien. Med den nye RDP-teknikken (Rapid Plasma Deposition™) kan, sier Norsk Titanium, produksjonskostnadene senkes med mellom 50 og 70 prosent samtidig som tiden det tar å produsere en komponent kan miskes drastisk sammenliknet med andre teknikker.

Ved ulike tester har RDP-teknikken uten videre klart de høyt stillede kravene som er nødvendige og teknikken er for siden en tid tilbake godkjent for tilvirkning av 3d-skrevne komponenter i titan som inngår i både sivile og militære fly.

Norsk Titanium har også annonsert at de har gått i partnerskap med Bosch Rexroth AG for å tilby skreddersydde kjøre- og kontrolløsninger for firmaets RDP-maskiner i Europa såvel som for å imøtekomme en rekke bestillinger fra det amerikanske markedet.

Warren M. Boley Jr, President & CEO i Norsk Titanium. Foto: Norsk Titanium.
Warren M. Boley Jr, President & CEO i Norsk Titanium. Foto: Norsk Titanium.

«Vi er glade for å få Bosch Rexroth som partner og bringe deres utprøvde MTX teknologi til våre MERKE IV maskiner,» sier Norsk Titaniums representant Warren M. Boley Jr. «Robustheten til deres PLC plattform støtter våre kunders behov for absolutt presisjon innen romforskning, og at de kan skaleres er kritisk for vår ambisiøse plan om å bygge opp betraktelig kapasitet i Nord-Amerika.»

Bosch Rexroths skreddersydde løsning for Norsk Titanium’s RPD bevegelseskontroll involverer ti servoakser som er konfigurert til å kontrollere titan-byggeplattformen, mate og behandle titantråden idet den entrer maskinen, samt flere andre funksjoner.

«Norsk Titaniums banebrytende Rapid Plasma Deposition-teknologi for additiv tilvirkning er en utmerket plattform som vil være et utstillingsvindu som viser hvordan vi kan skreddersy vår automasjonsplattform for å møte ekstremt komplekse produksjonsutfordringer,» sier Steffen Winkler, Vice President Sales Factory Automation hos Bosch Rexroth. «Vi er stolte over at vår teknologi deltar i gryningen av en ny æra med ren og effektiv produksjon.»

 

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683