Ny 3d-skriver for storformat presenteres på Drupamessen

tomatMassivit 3d Printing Technologies fra Israel lanserer nå en helt ny 3d-skriver for storformat på årets Drupamesse i Düsseldorf, som finner sted i månedsskiftet mai-juni.

Den nye 3d-skrivaren, Massivit 1800, henvender seg i første rekke til trykkeribransjen. Den er betydelig raskere enn tidligere sammenliknbare 3d-skrivere samtidig som den klarer å skrive ut objekter som er opp til 1,8 meter høye.

– Med Massivit 1800 kan man enkelt, raskt og kostnadseffektivt skape visuell kommunikasjon i 3d-format som jeg er sikker på kommer til å vekke stor oppmerksomhet uansett hvor objektene plasseres, sier Avner Israeli som er administrerende direktør for Massivit 3D.

– Med hjelp av den nye teknikken blir det med ett mye enklere for reklamebyråer og designstudioer, men også for arkitektbyråer og messebyggere å skape store, realistiske, tredimensjonale objekter med meget høy finish som beviselig drar betrakterens blikk til seg. Det viser undersøkelser vi har gjort.

– Bak vår nye 3d-skriver ligger det tre års intensivt utviklingsarbeid, og det ska naturligvis bli meget interessant å se hvordan trykkeribransjen kommer til å ta den imot. Med Massivit 1800 vil vi skape muligheter for en bransje som i mange år har hatt det tøft for å kunne tilby sine kunder en ny kreativ teknikk å arbeide med, fortsetter Avner Israeli.

Massivit 1800 bygger på foretakets tidligere GDP-teknikk (Gel Dispensing Printing) som gjør at det plastmaterialet som benyttes i 3d-skriveren stivner raskt også ved høy hastighet.

Tekniske fakta:

  • Hastighet: opp til 1 mm per sekund på x og y aksene
  • Produktivitet: 35 cm per time i høyden
  • Format: 1,5 m x 1,2 m x 1,8 m
  • Mulighet for å skrive ut to objekter samtidig
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: