Nytt 3d-skriverprosjekt skal revolusjonere klesindustrien

Dr Guy Bingham, Loughborough university. FOTO: Steven Lake


Dr Guy Bingham, Loughborough university. FOTO: Steven Lake

Hvert år skaper klesindustrien millioner tonn avfall og restprodukter. Men forskere på Loughborough-universitetet i England tror at de nå har funnet en metode for å minske dette avfallet, skriver Gizmag.

Tanken er at man skal kunne tilby et system som printer ut individtilpassede plagg og sko i ett eneste steg og dermed unnvike unødig avfall. Forhåpningen er at man i løpet av de 18 månedene som prosjektet pågår, skal kunne gjøre det mulig å 3d-skrive et plagg på 24 timer. Prosjektet er et samarbeid med universitetet og klesprodusenten Yeh Group.

– Mote- og tekstilindustrien baseres fortsatt på 1800-tallsteknikk. Det langsiktige målet med prosjektet er å revolusjonere måten vi tilvirker tekstil og klær, sier Dr Guy Bingham fra Loughborough.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: