Nytt 3d-skriverprosjekt skal revolusjonere klesindustrien

Dr Guy Bingham, Loughborough university. FOTO: Steven Lake


Dr Guy Bingham, Loughborough university. FOTO: Steven Lake

Hvert år skaper klesindustrien millioner tonn avfall og restprodukter. Men forskere på Loughborough-universitetet i England tror at de nå har funnet en metode for å minske dette avfallet, skriver Gizmag.

Tanken er at man skal kunne tilby et system som printer ut individtilpassede plagg og sko i ett eneste steg og dermed unnvike unødig avfall. Forhåpningen er at man i løpet av de 18 månedene som prosjektet pågår, skal kunne gjøre det mulig å 3d-skrive et plagg på 24 timer. Prosjektet er et samarbeid med universitetet og klesprodusenten Yeh Group.

– Mote- og tekstilindustrien baseres fortsatt på 1800-tallsteknikk. Det langsiktige målet med prosjektet er å revolusjonere måten vi tilvirker tekstil og klær, sier Dr Guy Bingham fra Loughborough.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: