Proto Labs utvider maskinparken i Norden

protolabsI fjor kjøpte det amerikanske servicebyrået Proto Labs utvalgte deler av Alphaform-konsernet. Nå er den nordiske delen på banen og man har gjort flere store investeringer i ny teknologi.

I Finland har man for eksempel installert to nye ProJet 6000 HD-skrivere. Disse høydefinisjonskriverne klarer 0,05 millimeters lagtykkelse og ytterst små detaljer. Oppløsningen ligger på 0,1millimeter (Normal) eller 0,05 millimeter (HD) og begge oppløsningene er tilgjengelig i henhold til kundens ønske. ProJet 6000 HD-maskinene har en byggeflate på 250 x 250 x 250 millimeter.

ProJet-maskinene kjører for tiden materialene SL Black og SL Impact. Disse utvider materialutvalget fra de som allerede er i produksjon. WaterShed (transparent ABS- og PC-emulerende materiale), ProtoGen (høyere temperaturbestandighet), Accura Xtreme (bra slagfasthet), PerFORM (ekstremtemperaturbestandighet og vristivhet). Også andre SLA-materialer finnes.

SL Black er et svart, motstandsdyktig materiale for testbehov innen elektronikkindustrien. Detaljene skal bli skarpe, tro mot målene og har en meget slett overflate direkte ut av maskinen, ifølge Proto Labs. Den overflaten som trenger å støttes blir imidlertid dårligere enn de andre på grunn av at støttestruktur må fjernes.

SL Impact er et hvitt, slagbestandig materiale for funksjonelle prototyper. Materialet skal passe godt for montasje-tester samt snap-fit-løsninger. Det skal også kunne tåle boring og installasjon av foringer.

For tiden kjører Proto Labs i Finland 4 x SLA250, 3 x SLA350, 13 x MAX600, 3 x iPro8000 og 5 x ProJet 6000 HD SL-maskiner i et antall ulike materialer.

Proto Labs i Finland har også utvidet sin maskinpark med en EOS P385 lasersintringsmaskin. Maskinen kjører i første rekke PA2200, en ren polyamid (nylon), men har også kapasitet til å kjøre den noe stivere PA3200GF, en glassfiberforsterket polyamid.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: