3d-utskrevne deler i Batmaninspirert monsterbil

Caresto-arkham-knight-racecar-exclusive-3D-printed-parts-palmiga-innovation8Gumball 3000 er et årlig tilbakevendende 480 mil langt internasjonalt rally med supersportsbiler som finner sted på vanlige veier, til et visst bryderi både for politiet og vanlige trafikanter. Første gang rallyet ble arrangert var i 1999 og visse etapper er kjørt blant annet i Norge, senest i 2015. Årets utgave, det nittende i rekken, gikk mellom Dublin og Bucuresti.

I startfeltet til årets Gumball 3000 var det en bil som er bygget spesielt for rallyet av svenske Caresto. Grunndesignet er basert på en bil hentet fra videospillet “Arkham knight”, og har blitt utstyrt med den aller nyeste teknologien. Blant annet sitter det en imponerende V 10-motor lengst bak i bilen som kan levere ikke mindre enn 560 hk.

Visse detaljer i bilen er tilvirket med hjelp av 3d-skriverteknikk av svenske Thomas Palm og Palmiga Innovation. Det gjelder blant annet Batman-logoene i rattets nav og i begge av bilens nakkestøtter. Thomas Palm benyttet en helt ordinær 3d-skriver som ble ladet med det gummiliknende materialet PI-EPU 95-250 Carbon Black.

– Det mest vriene var å skrive ut emblemet i rattet. Den konvekse overflaten medførte helt spesielle krav og at logoen ikke måtte være tykkere enn 1,5 millimeter gjorde det ekstra triksete, sier Thomas Palm.

Caresto-arkham-knight-racecar-exclusive-3D-printed-parts-palmiga-innovation6– Selv om det jeg har bidratt med til bilen hverken har vært avgjørende eller spesielt stort har det vært ekstremt morsomt, og jeg føler meg virkelig privilegert som har fått være med på prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *