3d-utskrift direkte fra CAD-program

ComputerWkStn-Screen-manStratasys nye software GrabCAD Print som lanseres nå om dagen skal gjøre det lettere for blant annet ingeniører og produktutviklere å lage 3d-utskrifter. Den nye skybaserte plattformen gjør det blant annet mulig å skrive ut direkte fra en CAD-fil. På denne måten slipper man det ofte vanskelige trinnet med å konvertere filen til STL.

Stratasys kjøpte opp GrabCAD – verdens største sammenslutning for mekanikkingeniører – så sent som for to år siden, og har siden da arbeidet med målsettingen å finne fungerende løsninger som skal lette teknikkutviklingen og integrasjon der 3d-teknologi er en selvsagt del.

Den nye appen kommer til å bli tilgjengelig først i Nord-Amerika nå i sommer, og deretter på øvrige markeder, deriblant det norske. Stratasys regner med at det finnes over 3 millioner ingeniører, produktutviklere, designere og andre som kan ha nytte av den nye appen i sitt daglige virke.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: