3d-utskrift direkte fra CAD-program

ComputerWkStn-Screen-manStratasys nye software GrabCAD Print som lanseres nå om dagen skal gjøre det lettere for blant annet ingeniører og produktutviklere å lage 3d-utskrifter. Den nye skybaserte plattformen gjør det blant annet mulig å skrive ut direkte fra en CAD-fil. På denne måten slipper man det ofte vanskelige trinnet med å konvertere filen til STL.

Stratasys kjøpte opp GrabCAD – verdens største sammenslutning for mekanikkingeniører – så sent som for to år siden, og har siden da arbeidet med målsettingen å finne fungerende løsninger som skal lette teknikkutviklingen og integrasjon der 3d-teknologi er en selvsagt del.

Den nye appen kommer til å bli tilgjengelig først i Nord-Amerika nå i sommer, og deretter på øvrige markeder, deriblant det norske. Stratasys regner med at det finnes over 3 millioner ingeniører, produktutviklere, designere og andre som kan ha nytte av den nye appen i sitt daglige virke.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: