Admatec lanserer nytt keramisk 3d-skriversystem

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 26 mai 2016

rows-1024x683Til tross for stenhard konkurranse på et raskt voksende marked lanserer nå hollandske Admatec (står for Additive Manufacturing Technology) nå et helt nytt system for keramisk 3d-printing.

Det nye skriversystemet ADMAFLEX 130 og kommer til å finnes tilgjengelig fra begynnelsen av september i år. Foretaket mener at systemet kommer til å løfte den keramiske 3d-skriverteknikken til et helt nytt nivå. Blant annet kommer alt tiloversblevent materiale å kunne gjenvinnes.

ADMAFLEX skrivere kommer til å kunne benytte:

  • Zirkoniumoksyd
  • Aluminiumoksyd
  • Smeltet kiseldioksyd

Teknikken bak ADMAFLEX 130 egner seg ifølge Admatec for blant annet forskjellige high tech komponenter, medisinske implantater, ulike dentale implantater samt tilvirkning av smykker.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team