Alessi lanserer eksklusive 3d-utskrevne penner

alessi-goes-digital-exploration-digital-design-creation-3dprinted-pens-7Det italienske selskapet Alessi er kjent for sine elegante og eksklusive produkter innen hjeminnredning, inkludert diverse kjøkkenutstyr.

Nå planlegger Alessi også å lansere en eksklusiv samling kulepenner laget ved hjelp av 3D-utskriftsteknologi. Pennene, som er designet av den svært kjente industridesigneren Giulio Iacchetti, inngår i selskapets fremtidige prosjekt, “Alessi Goes Digital”.

Under utviklingen støtte man på en rekke vanskeligheter, spesielt når det kom til å finne den rette materialet. Mens materialet må være tilstrekkelig sterkt og har en glatt overflate må det også gi pennen riktig vekt og følelse når du holder den i hånden.

Den første prototypen ble laget av nylon, som viste seg å være altfor bløt. Den andre prototypen ble laget i nano-keramiske materialer som vanligvis brukes til produksjon tannproteser, men viste seg å være for sprø. Og sånn gikk dagene før de endelig fant riktig materiale, en blanding av nylon og glassfiber.

Utviklingen av den nye pennesamlingen ser man på som begynnelsen på Alessis nye satsing på design og produksjon av flere objekter med 3D-teknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: