Alessi lanserer eksklusive 3d-utskrevne penner

alessi-goes-digital-exploration-digital-design-creation-3dprinted-pens-7Det italienske selskapet Alessi er kjent for sine elegante og eksklusive produkter innen hjeminnredning, inkludert diverse kjøkkenutstyr.

Nå planlegger Alessi også å lansere en eksklusiv samling kulepenner laget ved hjelp av 3D-utskriftsteknologi. Pennene, som er designet av den svært kjente industridesigneren Giulio Iacchetti, inngår i selskapets fremtidige prosjekt, “Alessi Goes Digital”.

Under utviklingen støtte man på en rekke vanskeligheter, spesielt når det kom til å finne den rette materialet. Mens materialet må være tilstrekkelig sterkt og har en glatt overflate må det også gi pennen riktig vekt og følelse når du holder den i hånden.

Den første prototypen ble laget av nylon, som viste seg å være altfor bløt. Den andre prototypen ble laget i nano-keramiske materialer som vanligvis brukes til produksjon tannproteser, men viste seg å være for sprø. Og sånn gikk dagene før de endelig fant riktig materiale, en blanding av nylon og glassfiber.

Utviklingen av den nye pennesamlingen ser man på som begynnelsen på Alessis nye satsing på design og produksjon av flere objekter med 3D-teknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: