APWorks bygger lettvektsmotorsykkel med 3d-skriverteknologi

airbus-apworks-unveils-35kg-3d-printed-light-rider-motorcycle-5APWorks, et datterselskap av Airbus Group, har utviklet en helt ny, avansert motorsykkel med hjelp av 3d-skriverteknikk.

Motorsykkelen som har fått navnet ”Light Rider” veier bare 35 kilo og kan aksellerere fra 0 til 45 km/t på 3 sekunder. Makshastigheten er 85 km/t og motorsykkelen, som drives av oppladbare batterier har en rekkevidde på 6 mil.

Selve motorsykkelen er lagd av en legering som består av aluminium og magnesium, som av APWorks har fått navnet Scalmalloy, og ska i første rekke sees på som et eksempel på hva man kan greie å lage med det superlette materialet.

Hemmeligheten bak den lave vekten er rammen som bara veier 6 kilo. Rammen er også hul, hvilket har gjort at ledninger og kabler har kunnet skjules inni rammen og de andre delene av motorsykkelen som også er 3d-printet.

Kombinasjonen av aluminium og magnesium gir en legering som er like lett og sterkt som titan og forventes derfor å få et stadig bredere anvendelsesområde, ikke minst innen bil- og flyindustrien, men også ved produksjon av roboter.

– Med Light Rider har vi villet vise en fremtidsmodell for å kunne transportere seg raskt, sikkert og miljøvennlig, fremfor alt i storbyer, sier Stefanus Stahl, hovedingeniør og en av hjernene bak prosjektet.

APWorks planlegger nå å produsere ytterligere 50 Light Riders. Og den som kjenner seg klar for å komme over en av de superlette motorsyklene kan tegne seg på foretakets venteliste. Men smaker det så koster det. Regn med at en Light Rider kommer til å kosta i rundt 50 000 euro.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: