Canon innleder strategisk samarbeid med Materialise

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 6 mai 2016

canon_materialiseCanon innleder et strategisk samarbeid med Materialise, som er en ledende leverandør av programvareløsninger for additiv produksjon (AM) og 3D-utskriftstjenester.

Gjennom samarbeidet får eksisterende og nye kunder i hele Europa tilgang til Materialise Magics-programvaren, spesialutviklet for å guide brukerne gjennom alle trinnene i AM- eller 3D-utskriftsprosessen på en effektiv måte.

Materialise Magics har et intuitivt brukergrensesnitt som kan tilpasses, og fleksibel klargjøring av data som forbedrer kundens arbeidsflyt for 3D-utskrift. Samarbeidet vil gi kundene mulighet til å:

  • Importere bortimot alle 3D-filformater og opprinnelig fargeinformasjon slik at de har kontroll over originaldataene.
  • Reparere og klargjøre filer, samt løse problemer og opprette data og snarveier som forbedrer arbeidsflyten for 3D-utskrift.
  • Forbedre og redigere data og heve listen for design ved å legge til logoer, serienumre og uthulinger, samt tilføre tekstur og lage gitterstrukturer.
  • Klargjøre byggeplattformen, duplisere deler og plassere dem riktig.
  • Skrive ut bedre komponenter, se på snitt, avdekke konflikter, lagre plattformer og generere nyttige rapporter.

– De kreative og kommersielle mulighetene for 3D-utskrift er enorme, og markedet er i stadig vekst og utvikling. Vi er derfor alltid på utkikk etter muligheter til å forbedre vårt eksisterende tilbud og gi kundene merverdi. Vi er svært glade over samarbeidet med Materialise som gjør det mulig for oss å tilby kundene de beste produktene og løsningene innen 3D-utskrift, i tillegg til gode tjenester og høy kompetanse, sier Chris Blake, Sales & Marketing Director for 3D Printing hos Canon Europa.

– Materialise ønsker å forbedre kommunikasjonen mellom 3D-programvare og 3D-skrivere, slik at det blir enklere for bedrifter å sette ideene sine ut i livet. Vi er svært fornøyde med å kunne samarbeide med et anerkjent navn som Canon. Det gir oss mulighet til å tilby vår programvare for 3D-utskrift til bedrifter som ønsker å skrive ut sine mest ambisiøse modeller og nyvinninger, sier Lieve Boeykens, Business Line Director for 3D Printing Professionals hos Materialise.

Materialise Magics er nå tilgjengelig for Canons kunder.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team