Felles retningslinjer kreves for medisinsk 3d-teknikk

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 mai 2016
Fried Vancraen
Fried Vancraen

Helsesektoren gjennomgår for tiden en stor omvandling der 3d-skriverteknologi har en fremskutt plass og et fortsatt sterkt utviklingspotensiale.

Når utviklingen går fra masseprodusert medisinteknikk til skreddersydde individuelle løsninger kreves det at 3d-skriverbransjen utvikler felles internasjonale standarder og metoder blant annet for å sikre at de tekniske fremskrittene som gjøres virkelig holder mål.

Det mener Fried Vancraen, administrerende direktør for Materialise, som etterlyser et nærmere bransjesamarbeid i nært samråd med helsesektoren for å finne løsninger som forenkler både for helsevesenet og for de foretakene som er virksomme innenfor sektoren.

– For den delen av 3d-bransjen som er virksom innen medisinteknikk skulle dette uten tvil ha stor betydning samtidig som det skulle åpne nye veier for industrien inn i helsesektoren, forklarer Fried Vancraen i forkant av et symposium som skal holdes i Orlando, USA, om noen dager.

– Det har tidligere vært flere lovende initiativer med formål å finne felles standarder og valideringsmetoder som viser fordelene med medisinsk 3d-teknikk, men hittil finnes det ingenting som har kunnet omfatte og forene hele bransjen. Det mener jeg er av største nødvendighet for bransjens fortsatte positive utvikling innen medisinteknikk.

– Et slikt system skulle omfatte alt fra anatomiske modeller til pasientspesifikke implantater. Det er viktig at dette kommer på plass så fort som mulig for ikke å forsinke utviklingen innen bransjen, avslutter Fried Vancraen.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683