Felles retningslinjer kreves for medisinsk 3d-teknikk

Fried Vancraen

Fried Vancraen

Helsesektoren gjennomgår for tiden en stor omvandling der 3d-skriverteknologi har en fremskutt plass og et fortsatt sterkt utviklingspotensiale.

Når utviklingen går fra masseprodusert medisinteknikk til skreddersydde individuelle løsninger kreves det at 3d-skriverbransjen utvikler felles internasjonale standarder og metoder blant annet for å sikre at de tekniske fremskrittene som gjøres virkelig holder mål.

Det mener Fried Vancraen, administrerende direktør for Materialise, som etterlyser et nærmere bransjesamarbeid i nært samråd med helsesektoren for å finne løsninger som forenkler både for helsevesenet og for de foretakene som er virksomme innenfor sektoren.

– For den delen av 3d-bransjen som er virksom innen medisinteknikk skulle dette uten tvil ha stor betydning samtidig som det skulle åpne nye veier for industrien inn i helsesektoren, forklarer Fried Vancraen i forkant av et symposium som skal holdes i Orlando, USA, om noen dager.

– Det har tidligere vært flere lovende initiativer med formål å finne felles standarder og valideringsmetoder som viser fordelene med medisinsk 3d-teknikk, men hittil finnes det ingenting som har kunnet omfatte og forene hele bransjen. Det mener jeg er av største nødvendighet for bransjens fortsatte positive utvikling innen medisinteknikk.

– Et slikt system skulle omfatte alt fra anatomiske modeller til pasientspesifikke implantater. Det er viktig at dette kommer på plass så fort som mulig for ikke å forsinke utviklingen innen bransjen, avslutter Fried Vancraen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *