Forsvaret 3d-printer våpendeler for spesialstyrkene i felt

– Dette kan virkelig revolusjonere måten Forsvaret tenker etterforsyning på, sier Christian fra FFI.

– Dette kan virkelig revolusjonere måten Forsvaret tenker etterforsyning på, sier Christian fra FFI.

På storøvelsen Cold Response i Trøndelag i vinter hadde forskere fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) med seg tre 3D-printere ut i skogen som en del av øvelsen. Deltakende fra Forsvarets spesialstyrker ble oppfordret til å melde inn sine ønsker og behov. I løpet av øvelsen ble det rapportert inn til sammen 36 behov som forskerne behandlet og ferdigstilte til anvendelige produkter og reservedeler. De tre maskinene FFI hadde med seg var av typene Stratasys Fortus 250 (best i test på denne øvelsen), 3D systems Cubepro og Makerbot Replicator 2x. Materialene de hadde med var ABS, nylon og ultem.

Et utvalg av delene som ble produsert under Cold Response. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Et utvalg av delene som ble produsert under Cold Response. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

For eksempel ble festebraketten til det termiske kameraet ødelagt i kulda, og et nytt feste ble 3d-printet og ferdigstilt ute i felt. Av andre deler som ble produsert kan vi nevne modifiserte innfestingssystemer til antenner, «casing» til sambandssystemer, dykkerutstyr, våpenmagasiner og våpentilpasninger på kolber og vertikalgrep. En del av forsøket med 3d-printing ute i felt var også å teste hvordan de ferdige komponentene tålte temperatursvingninger, endring i luftfuktighet og transport.

På kort sikt er det mindre komponenter i plast som er realistisk å konstruere ute i felt. På lengre sikt er ambisjonen å kunne produsere også større plastdeler av høy kvalitet og ikke minst metalldeler. På denne øvelsen ble det også produsert metalldeler, men her var logistikken annerledes: delen ble designet i felt, hvor man lagde en prototype. Etter testing ble denne sendt videre til Tronrud Engineering på Eggemoen som deretter produserte den endelige komponenten i titan.

Video:

Les mer:

Teknisk Ukeblad
Shorthand Social:Cold Response

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: