Forsvaret 3d-printer våpendeler for spesialstyrkene i felt

– Dette kan virkelig revolusjonere måten Forsvaret tenker etterforsyning på, sier Christian fra FFI.

– Dette kan virkelig revolusjonere måten Forsvaret tenker etterforsyning på, sier Christian fra FFI.

På storøvelsen Cold Response i Trøndelag i vinter hadde forskere fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) med seg tre 3D-printere ut i skogen som en del av øvelsen. Deltakende fra Forsvarets spesialstyrker ble oppfordret til å melde inn sine ønsker og behov. I løpet av øvelsen ble det rapportert inn til sammen 36 behov som forskerne behandlet og ferdigstilte til anvendelige produkter og reservedeler. De tre maskinene FFI hadde med seg var av typene Stratasys Fortus 250 (best i test på denne øvelsen), 3D systems Cubepro og Makerbot Replicator 2x. Materialene de hadde med var ABS, nylon og ultem.

Et utvalg av delene som ble produsert under Cold Response. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Et utvalg av delene som ble produsert under Cold Response. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

For eksempel ble festebraketten til det termiske kameraet ødelagt i kulda, og et nytt feste ble 3d-printet og ferdigstilt ute i felt. Av andre deler som ble produsert kan vi nevne modifiserte innfestingssystemer til antenner, “casing” til sambandssystemer, dykkerutstyr, våpenmagasiner og våpentilpasninger på kolber og vertikalgrep. En del av forsøket med 3d-printing ute i felt var også å teste hvordan de ferdige komponentene tålte temperatursvingninger, endring i luftfuktighet og transport.

På kort sikt er det mindre komponenter i plast som er realistisk å konstruere ute i felt. På lengre sikt er ambisjonen å kunne produsere også større plastdeler av høy kvalitet og ikke minst metalldeler. På denne øvelsen ble det også produsert metalldeler, men her var logistikken annerledes: delen ble designet i felt, hvor man lagde en prototype. Etter testing ble denne sendt videre til Tronrud Engineering på Eggemoen som deretter produserte den endelige komponenten i titan.

Video:

Les mer:

Teknisk Ukeblad
Shorthand Social:Cold Response

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: