Materialise lanserer Luxura for eksklusive konsumentprodukter

materialise-introduces-luxura-quality-finish-3dprinted-wearables-1Utviklingen innen teknologien rundt 3d-utskrifter gjør stadig nye fremskritt. Et nytt sådant er den nye teknologien som er utviklet av Materialise, som først og fremst henvender seg til motebedrifter som produserer eksklusive forbrukerprodukter, der det er spesielt høye krav til produktets finish.

Den nye teknologien, som kalles Luxura, finnes i 15 ulike farger, og gir en overflate som er både glatt og silkemyk, samtidig som den gir en følelse av luksus og kvalitet. Luxura er tenkt for å skrive ut f.eks. briller, arm og nakkesmykker og andre smykker. Foruten at teknikken gir et eksklusivt inntrykk er produktene støtsikre, allergitestet og UV-sikret, slik at de ikke mister farge når de utsettes for sollys.

Luxura er et resultat av en stadig økende etterspørsel fra bedrifter i moteindustrien som ønsker å gjøre bruk av 3D-utskrift for å lage unike produkter. Selve utviklingsarnbeidet har også skjedd sammen med en rekke kjente og eksklusive merkevarer, som nå vil fortsette å arbeide videre med å utvikle og designe sine egne 3D-utskrevne produkter.

– Når man skal produsere forbrukerprodukter på dette nivået er utseendet på en av de viktigste faktorene for å lykkes, samt den totale opplevelsen av kvalitet, sier Alireza Parandia, som er forretningsutvikler hos Materialise, og har drevet utviklingsprosjektet.

– Tidligere har det vært en sterk skepsis hos mange av de mest kjente produsentene, som har ment at 3D-printteknologien ikke kan måle seg med mer tradisjonelle produksjonsmetoder. Men med Luxura vil jeg si at vi er i stand til å bevise det motsatte, noe som jeg tror at våre samarbeidspartnere er klare til å være enige i.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: