Prodways setter ny hastighetsrekord

frihetsgudinnen2Stadig flere produsenter arbeider nå intensivt med å øke utskriftshastighetene for sine 3d-skrivere. En av de som har kommet lengst med dette er franske Prodways.

Nylig satte man en ny hastighetsrekord. Ved en test lyktes man å skrive ut en del, i dette tilfellet en 8,5 cm høy Frihetsgudinne, på bare 4 minutter og 15 sekunder. I Prodways’ eksperiment kom skriveren opp i en hastighet på 2 cm per minutt, hvilket må sammenliknes med at det normalt pleier å ta en time for en ordinær 3d-skriver å skrive en centimeter.

Bak det vellykkede forsøket sto team som var sammensatt av ingeniører fra Frankrike, Kina, Russland, Italia og Tyskland, rapporterer Prodways. Erfaringene fra eksperimentet kommer til å bli benyttet i foretakets utviklingsarbeid.

Lenke til nyheten (engelsk)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: