Prodways setter ny hastighetsrekord

frihetsgudinnen2Stadig flere produsenter arbeider nå intensivt med å øke utskriftshastighetene for sine 3d-skrivere. En av de som har kommet lengst med dette er franske Prodways.

Nylig satte man en ny hastighetsrekord. Ved en test lyktes man å skrive ut en del, i dette tilfellet en 8,5 cm høy Frihetsgudinne, på bare 4 minutter og 15 sekunder. I Prodways’ eksperiment kom skriveren opp i en hastighet på 2 cm per minutt, hvilket må sammenliknes med at det normalt pleier å ta en time for en ordinær 3d-skriver å skrive en centimeter.

Bak det vellykkede forsøket sto team som var sammensatt av ingeniører fra Frankrike, Kina, Russland, Italia og Tyskland, rapporterer Prodways. Erfaringene fra eksperimentet kommer til å bli benyttet i foretakets utviklingsarbeid.

Lenke til nyheten (engelsk)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: