Prodways slipper ny SLS-maskin og samarbeider med BASF

promaker_p1000Den franske 3d-skriverutvikleren Prodways slapp forleden år sin første serie av SLS-baserte maskiner. Nå kommer ytterligere et tillegg i form av produksjonsmaskinen ProMaker P1000, en industriell SLS-modell med listepris på under en million kroner. Parallellt med slippet inngår foretaket også et samarbeid med BASF om utvikling av nye materialer.

Nye ProMaker P1000 er resultatet av det oppkjøpet av Norge Systems som Prodways gjorde i fjor. Noen av funksjonene er et nytt system for materialdistribusjon som skal gi jevnere pulverlag. Den termiske stabiliteten skal også bli bedre i og med et nytt kontrollsystem for temperaturen i byggekammeret.

Samarbeidet med BASF har allerede resultert i at Prodways nå utvider materialporteføljen med PA6, nettopp for SLS-modellene. Ifølge foretaket skal materialet gi nye muligheter innen serieproduksjon og skal gjengi mer komplekse strukturer, og samtidig den samme termiske stabiliteten og stivheten som tilsvarende formstøpte detaljer. PA6 benyttes i høy utstrekning på områder som automotive og elektronikk der det ofte erstatter metall for å oppnå lavere vekt.

Prodways selges i Norge av 3D Center, som er basert i Sverige.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: