Prodways slipper ny SLS-maskin og samarbeider med BASF

promaker_p1000Den franske 3d-skriverutvikleren Prodways slapp forleden år sin første serie av SLS-baserte maskiner. Nå kommer ytterligere et tillegg i form av produksjonsmaskinen ProMaker P1000, en industriell SLS-modell med listepris på under en million kroner. Parallellt med slippet inngår foretaket også et samarbeid med BASF om utvikling av nye materialer.

Nye ProMaker P1000 er resultatet av det oppkjøpet av Norge Systems som Prodways gjorde i fjor. Noen av funksjonene er et nytt system for materialdistribusjon som skal gi jevnere pulverlag. Den termiske stabiliteten skal også bli bedre i og med et nytt kontrollsystem for temperaturen i byggekammeret.

Samarbeidet med BASF har allerede resultert i at Prodways nå utvider materialporteføljen med PA6, nettopp for SLS-modellene. Ifølge foretaket skal materialet gi nye muligheter innen serieproduksjon og skal gjengi mer komplekse strukturer, og samtidig den samme termiske stabiliteten og stivheten som tilsvarende formstøpte detaljer. PA6 benyttes i høy utstrekning på områder som automotive og elektronikk der det ofte erstatter metall for å oppnå lavere vekt.

Prodways selges i Norge av 3D Center, som er basert i Sverige.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: