Ricohs 3d-skriver slippes i Europa

ricoh_standEtter stor interesse på det europeiske markedet velger Ricoh å fremskynde slippet av sin egenutviklede SLS-maskin. Tidligere var målet at maskinen skulle slippes medio 2016.

Ricoh AM S5500P er en SLS-maskin utviklet for både prototyper og sluttprodukter. I første rekke ser Ricoh kjøretøyindustrien som en interessant brukergruppe. Modellen håndterer materialer som PA og PP.

– Tilgjengeligheten til RICOH AM S5500P og relevante tjenester for å tilvirke funksjonsprototyper og sluttprodukter innebærer at europeiske firmaer nå har et samlet kontaktpunkt for alt som har med additiv tilvirkning å gjøre, sier Tommy Segelberg, Nordic Operations Director for Ricoh PPBG. Det gjør det lettere å forstå og implementere en løsning som kan bidra til forbedret effektivitet og produktivitet. Det gjør det lettere for de foretakene som vil begi seg inn i et nytt forretningsområde. Med tanke på det relativt splittede markedet er det et viktig skritt i utviklingen ettersom innovasjonsforetak nå kan få sine tilvirkningsbehov tilfredsstilt med en tilvirkning etter etterspørsel av både reservedeler og prototyper.

Som et ledd i satsningen på egen 3d-skriver har Ricoh Europe også åpnet sitt første Rapid Fab-anlegg i Telford, Storbritannia. Ifølge Ricoh skal det gjøre det mulig for kunder å dra nytte av foretakets ekspertise på områder som rådgivning, utdanning, konstruksjon, tilvirkning, etterbehandling, -bearbeiding og besiktning. I anlegget holdes også demonstrasjoner for at kunder skal få mulighet til å se Ricohs nyeste teknikk og innovasjoner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: