3d-skann med din mobiltelefon

snapchat-acquires-sceene-scanning-01Snapchat er en av de mest populære appene for tiden. Brukeren tar et foto eller spiller inn en kort videofilm, bestemmer hvor lenge fotoet skal vises for mottakeren og skriver en melding som deretter sendes til en eller flere mottakere.

Nå har selskapet bak Snapchat kjøpt det firmaet som har utviklet appen Seene som kan lastes ned både fra iTunes og Google Play. Med hjelp av appen kan man 3d-skanne for eksempel ansikter eller andre objekter uten at man behøver å ha noen hardware. Selve skanningen foregår slik at man tar fem ulike bilder og deretter legger appen sammen disse slik at det blir dybde i sluttbildet. Bildet kan deretter skrives ut med en 3d-skriver.

Resultatet blir så langt ikke spesielt bra. Teknikken er fortsatt i støpeskjeen, men utviklingen går raskt videre, og i takt med dette høynes kvaliteten på skanningen og dermed også muligheten til å få gode 3d-utskrifter.

Hvor mye Snapchat har betalt for Seene er ikke kjent. Men man kan formode at det dreier seg om en real sum. Snapchat ble nylig vurdert til ubegripelige 19 milliarder dollar og har over 100 millioner brukere daglig som sender bilder og korte filmer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: