3d-skann med din mobiltelefon

snapchat-acquires-sceene-scanning-01Snapchat er en av de mest populære appene for tiden. Brukeren tar et foto eller spiller inn en kort videofilm, bestemmer hvor lenge fotoet skal vises for mottakeren og skriver en melding som deretter sendes til en eller flere mottakere.

Nå har selskapet bak Snapchat kjøpt det firmaet som har utviklet appen Seene som kan lastes ned både fra iTunes og Google Play. Med hjelp av appen kan man 3d-skanne for eksempel ansikter eller andre objekter uten at man behøver å ha noen hardware. Selve skanningen foregår slik at man tar fem ulike bilder og deretter legger appen sammen disse slik at det blir dybde i sluttbildet. Bildet kan deretter skrives ut med en 3d-skriver.

Resultatet blir så langt ikke spesielt bra. Teknikken er fortsatt i støpeskjeen, men utviklingen går raskt videre, og i takt med dette høynes kvaliteten på skanningen og dermed også muligheten til å få gode 3d-utskrifter.

Hvor mye Snapchat har betalt for Seene er ikke kjent. Men man kan formode at det dreier seg om en real sum. Snapchat ble nylig vurdert til ubegripelige 19 milliarder dollar og har over 100 millioner brukere daglig som sender bilder og korte filmer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: