3d-teknologi i helsesektoren forventes å vokse med 18 prosent

3dp_healthcaremarketreport_BioprintingEt av de områdene der 3d-skriverteknologien har sin raskeste vekst er innen helse- og sykepleien. Det visar en ny undersøkelse som er gjort av amerikanske IndustryARC som forutser en vekst i dette segmentet på 18, 3 prosent frem til 2020.

I løpet av 2014 omsatte helsesektoren innen 3d-industrien 487 millioner US-dollar, hvilket motsvarer drøyt 3,8 milliarder norske kroner. Utviklingen har gått hurtigst i USA som sammen med Canada svarer for 39.7 prosent av det totale markedet (2014) mens Europa på andre plass svarte for drøyt 18 prosent, fulgt av Asia med omtrent like stor andel av markedet. Størst vekst de nærmeste årene forventas å skje i Asia, samtidig som det latinamerikanske markedet forventas å øke fra et lavt nivå i dag.
3d-teknologi benyttes i dag på stadig flere områder i helse og pleiesektoren. Det kan dreie seg om alt fra dentalproteser til medisinske implantater, legemiddelproduksjon og ortopediske proteser. Et område der 3d-skriverteknologi har fått og forventes å få en enda større betydning er innen kosmetisk kirurgi.

Utviklingen forventas å få et ytterligere skyv er når biologisk vev, der mye fortsatt befinner seg på forskningsstadiet, kan anvendes innen pleien. Det samme er tilfelle når utviklingen av individuelt designede legemidler tar fart, et område der utviklingen har kommet noe lenger, men der det også pågår et intensivt forskningsarbeid verden rundt på farmasøytiske foretak, sykehus og universiteter.

De foretakene som leder innføringen av 3d-teknologi innen syke- og helsesektoren er 3D Systems, Stratasys, EnvisionTEC, Invetech, Digilab, MicroFab Technologiesm bScryt og Tevido BioDevices.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: