Autodesk styrker sin skybaserte plattform Fusion 360

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 juni 2016

autodesk_fusion2Autodesk styrker sin skybaserte plattform Fusion 360 med programvaresystemene Fusion Connect og Fusion Cycle, noe som baner vei for nye muligheter innen tilvirkningsindustriens Internet of Things (IoT), Product Lifecycle Management (PLM) og Product Data Management (PDM).

Nye trender og ny teknologi åpner for både nye muligheter og nye utfordringer. For å opprettholde sin konkurransekraft og for å tilpasse seg det raskt utviklede markedet og møte de nye «smarte» kravene kreves nye styringsmodeller og innovative løsninger.

Nå presenterer Autodesk er en oppdatert versjon av sin innovative plattform Fusion 360 for å tilfredsstille fremtidig produktutvikling, som de beskriver som «The Future of Making Things». Med den nye programvaren nå inkluderer nå den skybaserte tjenesten en komplett verktøykasse for hele tilvirkningsprosessen, og åpner dermed opp for å møte den nye tidens produkter.

Digitalisering og ny teknologi har gjort at hele tilvirkningsindustrien med såvel produsenter som utviklere av nye produkter og designere har blitt tvunget til å revurdere sin oppskrift på suksess. Alt for å klare å holde seg konkurransedyktige og møte de nye kravene til smarte individtilpassede løsninger.

For å forenkle og effektivisere produktutviklingen i både store industriselskaper og små startups samhandler nå Autodesk sine eksisterende programvarer Fusion Connect og Fusion Lifecycle med Fusion 360, selskapets nye skybaserte tjeneste. Dette betyr at alle verktøyene i både IOT, PLM, CAD og CAM er samlet i en og samme plattform.

– De tradisjonelle programmene for produktutvikling krever ulike separate verktøy som koster tusenvis av dollar stykket. Det er ofte vanskelig og også en langsom og kostbar prosess, sier Stephen Hooper, som er ansvarlig for manufacturing industristrategi hos Autodesk.

– Vi har med Fusion 360 utviklet en kostnadseffektiv skybasert løsning som samler hele prosessen i en enkelt plattform som støtter hele produktutviklingsfasen – ikke bare design og produksjon, men også følger opp, behandler data, og gir verdifull innsikt ved tilpasningen.

Fusion 360 tilbyr parametrisk- og direktemodellering, mekanisk konstruksjon, tegningsunderlag, visualisering, simulering, prosessering og additiv tilvirkning (3D-utskrift), der alt er samlet på ett sted og knyttet til hverandre.

Samtidig som programvaresystemene integreres med Fusion 360 endres også navnene på produktene. Fusion Lifecycle blir det nye navnet på PLM 360, et system som effektiviserer produktutviklingsfasen og gir kortere ledetider mot markedet. Fusion Connect erstatter i sin tur SeeControl, et IoT verktøy som lenker sammen og analyserer data som gir fordelaktig innsikt i tilvirkningsprosessen.

Les mer

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Wohlers Report: Sterk økning for AM i metall

Den store årlige trendrapporten for additiv produksjon og 3D-printing, Wohlers Report, har landet. Årets rapport viser blant annet at AM i metall økte med 24,4 prosent i løpet av fjoråret.
Wohlers-Report-Graph-2024-V1-1536x1536-1-1024x1024-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden