Autodesk styrker sin skybaserte plattform Fusion 360

autodesk_fusion2Autodesk styrker sin skybaserte plattform Fusion 360 med programvaresystemene Fusion Connect og Fusion Cycle, noe som baner vei for nye muligheter innen tilvirkningsindustriens Internet of Things (IoT), Product Lifecycle Management (PLM) og Product Data Management (PDM).

Nye trender og ny teknologi åpner for både nye muligheter og nye utfordringer. For å opprettholde sin konkurransekraft og for å tilpasse seg det raskt utviklede markedet og møte de nye “smarte” kravene kreves nye styringsmodeller og innovative løsninger.

Nå presenterer Autodesk er en oppdatert versjon av sin innovative plattform Fusion 360 for å tilfredsstille fremtidig produktutvikling, som de beskriver som “The Future of Making Things”. Med den nye programvaren nå inkluderer nå den skybaserte tjenesten en komplett verktøykasse for hele tilvirkningsprosessen, og åpner dermed opp for å møte den nye tidens produkter.

Digitalisering og ny teknologi har gjort at hele tilvirkningsindustrien med såvel produsenter som utviklere av nye produkter og designere har blitt tvunget til å revurdere sin oppskrift på suksess. Alt for å klare å holde seg konkurransedyktige og møte de nye kravene til smarte individtilpassede løsninger.

For å forenkle og effektivisere produktutviklingen i både store industriselskaper og små startups samhandler nå Autodesk sine eksisterende programvarer Fusion Connect og Fusion Lifecycle med Fusion 360, selskapets nye skybaserte tjeneste. Dette betyr at alle verktøyene i både IOT, PLM, CAD og CAM er samlet i en og samme plattform.

– De tradisjonelle programmene for produktutvikling krever ulike separate verktøy som koster tusenvis av dollar stykket. Det er ofte vanskelig og også en langsom og kostbar prosess, sier Stephen Hooper, som er ansvarlig for manufacturing industristrategi hos Autodesk.

– Vi har med Fusion 360 utviklet en kostnadseffektiv skybasert løsning som samler hele prosessen i en enkelt plattform som støtter hele produktutviklingsfasen – ikke bare design og produksjon, men også følger opp, behandler data, og gir verdifull innsikt ved tilpasningen.

Fusion 360 tilbyr parametrisk- og direktemodellering, mekanisk konstruksjon, tegningsunderlag, visualisering, simulering, prosessering og additiv tilvirkning (3D-utskrift), der alt er samlet på ett sted og knyttet til hverandre.

Samtidig som programvaresystemene integreres med Fusion 360 endres også navnene på produktene. Fusion Lifecycle blir det nye navnet på PLM 360, et system som effektiviserer produktutviklingsfasen og gir kortere ledetider mot markedet. Fusion Connect erstatter i sin tur SeeControl, et IoT verktøy som lenker sammen og analyserer data som gir fordelaktig innsikt i tilvirkningsprosessen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: