EU satser over 1,5 millioner på 3d-utvikling av brilleinnfatninger

brilleinnfatningAlle som har briller har sikkert irritert seg over hvor dårlig passformen mange ganger kan være på brilleinnfatningen man kjøper hos optikeren.

Problemet er ikke bare at de kan kjennes ubekvemme å ha på seg, men at de også kan bidra til at årsaken til at man ser dårlig kan forverres.

For å løse dette problemet har britiske Fuel3D, med røtter fra Oxfords universitet, fått tildelt over 1,5 millioner kroner av EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020. Hensikten med bidraget er å gi Fuel3D, som er ledende innen området, mulighet til å utvikle ny teknologi som gjør det mulig å designe briller som er utformet for å passe eksakt den som skal bruke dem.

Fuel3Ds teknologi bygger på en kombinasjon av prekalibrerte stereokameraer og en fotometrisk 270-graders skanning av kundens ansikt for å sikre at brilleinnfatningene utformes etter kundens ansikts- og hodeform.

– Vi er meget glade for at vi har fått EUs støtte for dette prosjektet, sier Stuart Mead som er administrerende direktør for Fuel3D i en kommentar. Vi er overbeviste om at dette kan få stor betydning for alle som produserer brilleinnfatninger, men også for den enkelte optiker som vil tilby sine kunder en optimal løsning. Vi ser for oss en helt ny standard.

Prosjektet er toårig og kommer til å gjennomføres sammen med flere europeiske produsenter av brilleinnfatninger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *