EU satser over 1,5 millioner på 3d-utvikling av brilleinnfatninger

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 juni 2016

brilleinnfatningAlle som har briller har sikkert irritert seg over hvor dårlig passformen mange ganger kan være på brilleinnfatningen man kjøper hos optikeren.

Problemet er ikke bare at de kan kjennes ubekvemme å ha på seg, men at de også kan bidra til at årsaken til at man ser dårlig kan forverres.

For å løse dette problemet har britiske Fuel3D, med røtter fra Oxfords universitet, fått tildelt over 1,5 millioner kroner av EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020. Hensikten med bidraget er å gi Fuel3D, som er ledende innen området, mulighet til å utvikle ny teknologi som gjør det mulig å designe briller som er utformet for å passe eksakt den som skal bruke dem.

Fuel3Ds teknologi bygger på en kombinasjon av prekalibrerte stereokameraer og en fotometrisk 270-graders skanning av kundens ansikt for å sikre at brilleinnfatningene utformes etter kundens ansikts- og hodeform.

– Vi er meget glade for at vi har fått EUs støtte for dette prosjektet, sier Stuart Mead som er administrerende direktør for Fuel3D i en kommentar. Vi er overbeviste om at dette kan få stor betydning for alle som produserer brilleinnfatninger, men også for den enkelte optiker som vil tilby sine kunder en optimal løsning. Vi ser for oss en helt ny standard.

Prosjektet er toårig og kommer til å gjennomføres sammen med flere europeiske produsenter av brilleinnfatninger.

Les mer

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Advarer mot farlige damper og nanopartikler fra 3D-printere

Den svenske Kemikalieinspektionen har gitt ut informasjon om at 3D-printere som skriver ut med plastfilamenter avgir farlige damp- og nanopartikler. Stoffer som kan være helseskadelige for brukeren.
Genre-FDM-Prusa

Metalldeler som er printet i rommet har landet på jorden

Tidlig i 2024 ble en 3D-printer for metall sendt til romstasjonen ISS. Oppdraget var å prøveprinte i null tyngdekraft. Nå har de første metalldelene kommet til jorden og vil bli nøye analysert.
3D-new-1x

Svensk arkitektfirma tilbyr 3D-printede hus

Gjennom et samarbeid med Concrete Print vil Ross arkitektur & design kunne tilby sine kunder i Sverige 3D-printede hus i betong. Ifølge selskapet er dette en måte å skille seg fra konkurrentene på.
Screenshot

Siste nytt

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Det har lykkes SPEE3D å printe i minusgrader

Det australske selskapet SPEE3D, som produserer systemer for additiv produksjon i metall, har med hell nå 3D-printet i kalde temperaturer. Ifølge selskapet med de samme egenskapene som om den var laget i et labmiljø.
spee3d_2849-1024x683

AMEXCI og Saab i AM-prosjekt for finsk marine

AMEXCIs finske del vil sammen med Saab og EOS være en del av Squadron 2020 industrielt samarbeidsprogram på vegne av det finske forsvarsdepartementet. Oppdraget handler om å utvikle nye muligheter for additiv produksjon av avanserte metallkomponenter.
Amexci-finland-1024x676

Freemelt og NC State University etablerer applikasjonssenter

Freemelt har innledet et samarbeid med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) ved North Carolina State University (NC State University) om et felles applikasjonssenter.
Freemelt-ONE-1024x683