Europapolitikere etterlyser strategi for 3d-tilvirkning

eu_parlamentetI et møte i forrige uke i EU-parlamentet i Brüssel mellom politikere og representanter for bransjen ble det diskutert hvordan man skal kunne lage en felles strategi innen EU for tilvirkning, forskning, materialutvikling og utdanning innen additiv tilvirkning.

Når spørsmålet første gang ble tatt opp i 2015 var alle overens om at det var behov for en felles strategi, men siden da har det ikke skjedd noe spesielt mye rent konkret. Nå har spørsmålet fått ny aktualitet når politikere og representanter fra bransjen i et møte på nytt bestemte at en strategisk plan hurtig må legges for å kunne skape bedre forutsetninger for at 3d-industrien skal ha fortsatt vekst i medlemslandene.

Med en viss uro har man fra politisk hold på EU-nivå konstatert hvordan andre land som USA, Kina og Japan kraftfullt investerer i additiv tilvirkning. Ved fellesmøtet i Europaparlamentet identifiserte politikere og bransjetalsmenn de mest akutte områdene der det behøves felles retningslinjer for å kunne styrke Europas konkurransekraft i forhold til andre land. En felles EU-strategi vil også kunne gi ringvirkninger for norske firmaer i bransjen, samt for andre land i Europa som står utenfor unionen.

Fra bransjen deltok representanter for noen av de største nøkkelforetakene, deriblant Stratasys, Siemens, SLM Solutions, Ultimaker, Materialise og 3D Italy.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: