Fremtidens sko fremstilles med 3d-teknologi

3d-printed-footwear-startup-feetz-partners-retailer-dsw-5Alle vet hvordan et par gode sko skal kjennes og når man endelig har funnet dem blir de ens venner i vått og tørt. Dessverre er det sjeldent at den virkelige kjærligheten innfinner seg. Fremdeles gnager det her, eller klemmer det der.

Nå har stadig flere skofabrikanter begynt å interessere seg for å benytte 3d-teknologi når man skal utvikle nye modeller. Blant de tidligste pionerene finner vi både Nike og New Balance som i flere år har fremstilt løpesko til alle verdens løpestjerner med 3d-teknologi.

I første rekke har det handlet om å fremstille såler med den nye teknikken, for eksempel mellomsålen som gir demping og støtte til foten. Med hjelp av 3d-printing har man kunnet optimere materialet akkurat der det trengs mest. Nå lanserer man også 3d-tilvirkede sko for vanlige mosjonister.

Når det gjelder vanlige gåsko har utviklingen vært desto langsommere. Men nå har den amerikanske skoprodusenten Feetz utviklet en ny kolleksjon bekvemme, skreddersydde hverdagssko med hjelp av 3d-teknologi.

Alt starter med en app som man laster ned til sin smarttelefon. Man tar tre bilder av hver fot som deretter sendes til Feetz. Etter dette går man inn på foretakets nettsted og designer sine sko akkurat slik man vil ha dem før de tilvirkes med hjelp av 3d-skriver i gjenvinnbart materiale.

Blir dette den nye måten å kjøpe sko på i fremtiden? Mye taler for det!

Nettsted: Feetz.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: