Fremtidens sko fremstilles med 3d-teknologi

3d-printed-footwear-startup-feetz-partners-retailer-dsw-5Alle vet hvordan et par gode sko skal kjennes og når man endelig har funnet dem blir de ens venner i vått og tørt. Dessverre er det sjeldent at den virkelige kjærligheten innfinner seg. Fremdeles gnager det her, eller klemmer det der.

Nå har stadig flere skofabrikanter begynt å interessere seg for å benytte 3d-teknologi når man skal utvikle nye modeller. Blant de tidligste pionerene finner vi både Nike og New Balance som i flere år har fremstilt løpesko til alle verdens løpestjerner med 3d-teknologi.

I første rekke har det handlet om å fremstille såler med den nye teknikken, for eksempel mellomsålen som gir demping og støtte til foten. Med hjelp av 3d-printing har man kunnet optimere materialet akkurat der det trengs mest. Nå lanserer man også 3d-tilvirkede sko for vanlige mosjonister.

Når det gjelder vanlige gåsko har utviklingen vært desto langsommere. Men nå har den amerikanske skoprodusenten Feetz utviklet en ny kolleksjon bekvemme, skreddersydde hverdagssko med hjelp av 3d-teknologi.

Alt starter med en app som man laster ned til sin smarttelefon. Man tar tre bilder av hver fot som deretter sendes til Feetz. Etter dette går man inn på foretakets nettsted og designer sine sko akkurat slik man vil ha dem før de tilvirkes med hjelp av 3d-skriver i gjenvinnbart materiale.

Blir dette den nye måten å kjøpe sko på i fremtiden? Mye taler for det!

Nettsted: Feetz.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: