Lys idé ga grunnlag for nytt smykkeforetak

Dire_Wolf_SS_1024x1024Med rett idé og en 3d-skriver venter fremgangen rundt hjørnet. Det er den amerikanske smykkeprodusenten Fire & Bone et lysende eksempel på.

Alt startet med at foretakets grunnleggere – Jason Bakutis, Chris, Boynton og Matt Kroner – satt og funderte på hvordan de skulle kunne bruke sine 3d-skriverkunnskaper på en smart og morsom måte. Når idéen om å tilvirke replikaer av ulike dyrekranier som smykker kom opp var de overbevist om at de hadde kommet på sporet av noe som var kommersielt gangbart.

Etter å ha 3d-skannet en del dyrekranier og deretter forminsket disse til riktig størrelse begynte de å 3d-tilvirke kranier som kan fås i sølv eller bronse. Til sammen omfatter kolleksjonen 35 ulike skaller med blant annet alligator, hjort, moskus, vaskebjørn, jerv og helligibis som storselgere.

Det varte ikke lenge før et flertalls naturhistoriske museer rundt om i verden lot høre fra seg og ville begynne å selge smykkene i sine souvenirbutikker. Ryktet om de lekre miniatyrene av kraniene fortsatte å spre seg, og i dag selges størstedelen av smykkene på foretakets egen nettbutikk.

Foretaket har nå en omsetning på over en 1 million dollar, viser god lønnsomhet og antall ansatte øker kontinuerlig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: