Lys idé ga grunnlag for nytt smykkeforetak

Dire_Wolf_SS_1024x1024Med rett idé og en 3d-skriver venter fremgangen rundt hjørnet. Det er den amerikanske smykkeprodusenten Fire & Bone et lysende eksempel på.

Alt startet med at foretakets grunnleggere – Jason Bakutis, Chris, Boynton og Matt Kroner – satt og funderte på hvordan de skulle kunne bruke sine 3d-skriverkunnskaper på en smart og morsom måte. Når idéen om å tilvirke replikaer av ulike dyrekranier som smykker kom opp var de overbevist om at de hadde kommet på sporet av noe som var kommersielt gangbart.

Etter å ha 3d-skannet en del dyrekranier og deretter forminsket disse til riktig størrelse begynte de å 3d-tilvirke kranier som kan fås i sølv eller bronse. Til sammen omfatter kolleksjonen 35 ulike skaller med blant annet alligator, hjort, moskus, vaskebjørn, jerv og helligibis som storselgere.

Det varte ikke lenge før et flertalls naturhistoriske museer rundt om i verden lot høre fra seg og ville begynne å selge smykkene i sine souvenirbutikker. Ryktet om de lekre miniatyrene av kraniene fortsatte å spre seg, og i dag selges størstedelen av smykkene på foretakets egen nettbutikk.

Foretaket har nå en omsetning på over en 1 million dollar, viser god lønnsomhet og antall ansatte øker kontinuerlig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: