Nå kommersialiseres Exmets amorfe metaller

amorphous_metalsDet tyske teknologikonsernet Heraeus blir ett av de første selskapene i verden som kommer til å selge et svenskutviklet metallmateriale for 3d-utskrift. Det dreier seg om Exmets amorfe metaller, basert på en patentert tilvirkningsmodell av metaller som gir et antall unike egenskaper.

– Amorfe metaller kommer til å forandre fremtiden, sier Tobias Caspari, sjef for Heraeus New Business forretningsområde 3D Printing. De har et stort antall egenskaper som tidligere ikke har vært mulig å få til. Metallene er sterke, men også formbare. De er også mer motstandsdyktige mot rust enn konvensjonelle metaller. Sammen med Exmet og med hjelp av 3d-skriverteknologi skal vi levere en helt ny type materialer til tilvirkningsforetak.

Materialet amorf metall er rustfritt og gir en rekke gode mekaniske egenskaper som høy styrke. Tradisjonelt produsert konstruksjonsstål ligger i gjennomsnitt på 300 megapascal, men kan bringes opp til 2000 megapascal. De jernbaserte amorfe metallene som Exmet arbeider med ligger på 4000 megapascal. Materialet er dessuten mykmagnetisk. Når du magnetiserer og avmagnetiserer noe som er lagd i amorf metall blir tapet meget lavt. Den er også mer elastisk, hvilket betyr at du kan mate inn og få tilbake rundt ti ganger mer mekanisk energi i amorft stål sammenliknet med krystallinsk stål.

Materialet egner seg godt for høyteknologiske applikasjoner der egenskaper som høy energiabsorbsjon og elastisitet er ønskelige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *