Skadede ryggvirvler erstattes med nye 3d-printede

doctors-successfully-resect-5-vertebrae-with-worlds-first-19cm-3d-printed-spinal-implant-9For første gang har et kinesisk legeteam under ledelse av professor Lin Zhangjun erstattet skadede ryggvirvler med eksakte kopier som er skrevet ut med hjelp av 3d-teknologi.

Pasienten, som ble operert på et av Beijings mest fremstående universitetssykehus, led av ondartede tumorer i ryggraden. Tidligere behandlinger med stråling og kjemoterapi hadde ikke hatt den ønskede virkningen. Utsiktene for å bli frisk var dermed nesten ikke-eksisterendede.

Som et siste alternativ ble pasienten tilbudt en eksperimentell operasjon der de skadede delene i ryggraden skulle erstattes med 3d-utskrevne virvler, en teknikk som professor Zhangjun og hans kollegaer har forsket på og utviklet.

Sammenlagt handlet det om 19 cm av ryggraden eller fem virvler (nr 10, 11 och 12 samt to i korsryggen) som skulle løsnes og erstattes med nye. En av fordelene med å benytte 3d-teknikk var at man kunne gjenskape eksakte kopier av de eksisterende, hvilket teoretisk skulle innebære minsket risiko for senere komplikasjoner.

Selve operasjonen som fant sted i begynnelsen av juni tok seks timer og resultatet har infridd selv de høyest stilte forventningene. Pasienten har det bra, kreften er borte og rehabiliteringsprosessen er påbegynt. Innen ikke alt for lang tid forventes pasienten å få vende hjem og utsiktene for at han da kan leve et helt normalt liv igjen er meget gode.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: