3d-utskrevne dentalapplikasjoner dreper bakterier

envisiontec_materials_dental_2015En ny studie publisert i vitenskapstidsskriftet Advanced Functional Materials fokuserer på 3d-utskrevne tenner med en særegen egenskap. Det er forskere ved universitetet i Groningen, Nederland, som har undersøkt muligheten til å skrive ut tenner i en polymer som er belagt med et antibakterielt stoff.

Mer spesifikt er 3d-skrivermaterialet belagt med positivt ladete kvartære ammoniumsalter. Når disse reagerar på negativt ladete bakterier, får de bakteriene til å dø. Saltene skal ikke skade andre celler, ifølge forskerne.

Tester viser at 3d-utskrevne komponenter dreper over 99 prosent av de vanligst forekommende bakteriene i munnhulen. Det er likevel en lang vei igjen til kliniske tester. Nå vil forskerne ha en lengre testperiode og samtidig se hvordan materialet reagerer med tannkrem og om den 3d-utskrevne plasten har de rette egenskapene for å benyttes innen ortodonti og protetikk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: