GeonX slipper programvare for simulering

virfac_amDen belgiske programvareutvikleren GeonX har utviklet et simuleringsverktøy for additiv tilvirkning. Programvaren, Virfac Additive Manufacturing, er et tillegg til eksisterende Virtual Factory som er et simuleringsprogram for tilvirkningsprosesser som maskinbearbeidelse, termisk behandling og sveising.

Den additive prosessen inneholder flere steg og ifølge GeonX skal disse kunne stilles inn og simuleres i Virfac, med potensiell stress og deformasjon. Det skal også kunne simulere utmatting i utskrevne komponenter basert på tilvirkningshistorikk.

Som bruker skal man kunne se og analysere effekten av typiske prosessparametre som benyttes i additiv tilvirkning, som byggretning, støttestrukturenes geometri og densitet og lasereffekt. Man kan også justere alle prosessparametrene i programvaren for optimalt resultat.

Ifølge GeonX er det mulig å få ned antallet prototyper som produseres under utviklingsfasen gjennom å benytte seg av Virfac. Dette igjen leder i sin tur til lavere utviklingskostnader og raskere time-to-market, mener man.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: