Grafenmateriale for FDM-skrivere på vei inn

haydale_grapheneHaydale Composite Solutions, en del av det britiske grafenforetaket Haydale, slipper nå sitt første 3d-skrivermateriale. Det dreier seg om et grafenforsterket filament* for FDM-teknikk. Grafen er grafittmineraler i lag som er så tynne at de bare er ett karbonatom tykt. Dette materialet har meget spesielle egenskaper relatert til elektrisk ledningsevne, og materialet er anvendelig på en rekke forskjellige nye teknologiområder. Ifølge foretaket slippes materialet Graphene Enhanced PLA Filament i to versjoner, 1,75 og 2,85 millimeter i diameter.

– Dette er nok et steg fremover for Haydale og vi kommer til å undersøke hvordan grafen og andre nanomaterialer kan anvendes kommersielt, sier Ray Gibbs, administrerende direktør hos Haydale. Vår forskning har gitt interessante resultater og vi har et produkt for dette raskt voksende segmentet.

– Det nye materialet har blitt testet av flere 3d-skriverforetak og tilbakemeldingene vi har fått er positiv, både hva angår utskriftshastighet, kvalitet, men også overflatefinish og nøyaktighet. Det er et sterkt og hardt materiale som samtidig er enkelt å anvende. Det er også kompatibelt med en rekke ulike 3d-skrivere.

Haydale kommer til å lansere grafenmaterialet i samarbeid med deres salgspartner Fullerex samt britiske Filamentprint.

* Filament, fra latinsk filum – tråd, er trådformede strukturer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: