Grafenmateriale for FDM-skrivere på vei inn

haydale_grapheneHaydale Composite Solutions, en del av det britiske grafenforetaket Haydale, slipper nå sitt første 3d-skrivermateriale. Det dreier seg om et grafenforsterket filament* for FDM-teknikk. Grafen er grafittmineraler i lag som er så tynne at de bare er ett karbonatom tykt. Dette materialet har meget spesielle egenskaper relatert til elektrisk ledningsevne, og materialet er anvendelig på en rekke forskjellige nye teknologiområder. Ifølge foretaket slippes materialet Graphene Enhanced PLA Filament i to versjoner, 1,75 og 2,85 millimeter i diameter.

– Dette er nok et steg fremover for Haydale og vi kommer til å undersøke hvordan grafen og andre nanomaterialer kan anvendes kommersielt, sier Ray Gibbs, administrerende direktør hos Haydale. Vår forskning har gitt interessante resultater og vi har et produkt for dette raskt voksende segmentet.

– Det nye materialet har blitt testet av flere 3d-skriverforetak og tilbakemeldingene vi har fått er positiv, både hva angår utskriftshastighet, kvalitet, men også overflatefinish og nøyaktighet. Det er et sterkt og hardt materiale som samtidig er enkelt å anvende. Det er også kompatibelt med en rekke ulike 3d-skrivere.

Haydale kommer til å lansere grafenmaterialet i samarbeid med deres salgspartner Fullerex samt britiske Filamentprint.

* Filament, fra latinsk filum – tråd, er trådformede strukturer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: