Gresk statue får nytt liv før OL

zeus_statueZevs-statuen ble en gang regnet som ett av verdens sju underverk. Nå har Millennium Gate Museum i Atlanta og Kennesaw State University, begge i USA, innledet et historisk samarbeid med Stratasys. Sammen har de utviklet en løsning for å gjenoppbygge Zevs-statuen. Dog er den 3d-utskrevne utgaven noe mindre enn originalen. Til sin hjelp hadde man institusjonen 3DCenter ved Kennesaw State University og en FDM-skriver i form av Stratasys Fortus 900mc.

Originalen sies å ha stått i et tempel på fjellet Olympen i det antikke Hellas på 500-tallet før Kristus. Den 3d-utskrevne replikaen skal inngå i en utstilling ved Millennium Gate Museum om de olympiske lekene.

For å få frem en utskriftsbar 3d-fil måtte formgiverne arbeide ut fra ulike avbildninger av statuen, som ble ødelagt i en brann på 500-tallet. En 2d-rendering ble deretter oversatt til 3d i et modelleringsprogram og til slutt konvertert til en utskriftsbar stl-fil. Den 3d-utskrevne statuen er cirka to meter høy, en sjettedel av originalen som sies å ha vært tolv meter høy.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: