Gresk statue får nytt liv før OL

zeus_statueZevs-statuen ble en gang regnet som ett av verdens sju underverk. Nå har Millennium Gate Museum i Atlanta og Kennesaw State University, begge i USA, innledet et historisk samarbeid med Stratasys. Sammen har de utviklet en løsning for å gjenoppbygge Zevs-statuen. Dog er den 3d-utskrevne utgaven noe mindre enn originalen. Til sin hjelp hadde man institusjonen 3DCenter ved Kennesaw State University og en FDM-skriver i form av Stratasys Fortus 900mc.

Originalen sies å ha stått i et tempel på fjellet Olympen i det antikke Hellas på 500-tallet før Kristus. Den 3d-utskrevne replikaen skal inngå i en utstilling ved Millennium Gate Museum om de olympiske lekene.

For å få frem en utskriftsbar 3d-fil måtte formgiverne arbeide ut fra ulike avbildninger av statuen, som ble ødelagt i en brann på 500-tallet. En 2d-rendering ble deretter oversatt til 3d i et modelleringsprogram og til slutt konvertert til en utskriftsbar stl-fil. Den 3d-utskrevne statuen er cirka to meter høy, en sjettedel av originalen som sies å ha vært tolv meter høy.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *