Innovativ produksjon og holdbarhet på 3dp Fashion-konferanse

3dpfashion2016_header_editorialDen 12. oktober er det tid for årets 3dp Fashion-konferanse. I år holdes den på Berns i Stockholm. Fokus for årets utgave er dels hvordan 3d-skrivere og 3d-verktøy kan benyttes til å designe og produsere moteprodukter, dels hvordan 3d-teknikkene kan bidra til å forandre infrastruktur og produksjonsmåter i motebransjen. Noen av hovedtemaene er holdbar produksjon, konsumenten som meddesigner og lokal produksjon.

Keynote-taler er Sigrid Barnekow, sjef for Mistra Future Fashion, et forskningsprogram for holdbar mote, som innleder dagen med en visjon om hvordan 3d-teknikkene og 3d-skriveren kan bidra til en mer holdbar moteindustri og der konsumenten blir meddesigner.

Generativ design – å la datamaskin og programvare generere form og design – er et voksende område i mange kreative bransjer. I år kommer Lars Pursche fra programvarefirmaet SolidThinking til å forklare hvordan generativ design fungerer og hvordan det benyttes av flere kjente varemerker.

Fra Loughborough university i England forsker Dr Guy Bingham på 3d-utskrevne plagg och ”tøy”. Det er et samarbeid med klesmerket Yeh Group som skal munne ut i nye produksjonsmetoder som skal gi mindre svinn og betydelig mindre miljøpåvirkning.

Sverige har også betydelig forskning på 3d-teknikk. Fra Tekstilhøyskolen i Borås kommer Jonas Larsson og Niina Hernandez til å fortelle om sin forskning rundt 3d-skanning av kropper for bedre passform og hvordan dette kan integreres i både produksjon og retail.

Les mer om 3dp Fashion her.


Se video om 3dp fashion:

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: