Innovativ produksjon og holdbarhet på 3dp Fashion-konferanse

3dpfashion2016_header_editorialDen 12. oktober er det tid for årets 3dp Fashion-konferanse. I år holdes den på Berns i Stockholm. Fokus for årets utgave er dels hvordan 3d-skrivere og 3d-verktøy kan benyttes til å designe og produsere moteprodukter, dels hvordan 3d-teknikkene kan bidra til å forandre infrastruktur og produksjonsmåter i motebransjen. Noen av hovedtemaene er holdbar produksjon, konsumenten som meddesigner og lokal produksjon.

Keynote-taler er Sigrid Barnekow, sjef for Mistra Future Fashion, et forskningsprogram for holdbar mote, som innleder dagen med en visjon om hvordan 3d-teknikkene og 3d-skriveren kan bidra til en mer holdbar moteindustri og der konsumenten blir meddesigner.

Generativ design – å la datamaskin og programvare generere form og design – er et voksende område i mange kreative bransjer. I år kommer Lars Pursche fra programvarefirmaet SolidThinking til å forklare hvordan generativ design fungerer og hvordan det benyttes av flere kjente varemerker.

Fra Loughborough university i England forsker Dr Guy Bingham på 3d-utskrevne plagg och ”tøy”. Det er et samarbeid med klesmerket Yeh Group som skal munne ut i nye produksjonsmetoder som skal gi mindre svinn og betydelig mindre miljøpåvirkning.

Sverige har også betydelig forskning på 3d-teknikk. Fra Tekstilhøyskolen i Borås kommer Jonas Larsson og Niina Hernandez til å fortelle om sin forskning rundt 3d-skanning av kropper for bedre passform og hvordan dette kan integreres i både produksjon og retail.

Les mer om 3dp Fashion her.


Se video om 3dp fashion:

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: