Kjole utskrevet i ett eneste stykke

melinda_looiDet belgiske ingeniør- og 3d-skriverforetaket Materialise har i et samarbeid med moteskaperen Melinda Looi lagd en kolleksjon for Tysklands første event for 3d-utskrevet mote, Platform Fashion, i Düsseldorf.

Kolleksjonen, Gems of the ocean, inneholder blant annet noe som antagelig er verdens første kjoler utskrevet i ett eneste stykke. For dette fikk Looi hjelp av 3d-skrivereksperten Samuel Canning, ved Griffith University i Australia.

– Produksjonen av kjolen innebar flere tekniske utfordringer, sier Canning. Den største var å finne en produksjonsmetode som ivaretok selve designkonseptet og som samtidig var mulig å produsere i den 3d-skriveren som vi benyttet.

Melinda Loois’ kolleksjon inneholder dessuten boleros, sko, armbånd og ørepynt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: