Lager brilleinnfatninger i titan

hoet_titanVi har tidligere skrevet om belgiske Hoet, som formgir og produserer brilleinnfatninger med 3d-skriverteknikk. Foretaket har tidligere arbeidet med Materialise i forbindelse med deres første 3d-utskrevne brillekolleksjon.

Nå har Hoet inledet et samarbeid med det belgiske servicebyrået Raytech, deres maskinpark innbefatter både plast- og metallskrivere fra EOS.

Sammen har de tre företakene utviklet en produksjonsløsning for brilleinnfatninger i titan, nærmere bestemt Ti64. Disse produseres inhouse hos Raytech i en EOS M290.

Hovedgrunnene til at Hoet valgte å skrive ut innfatningene i titan, snarere enn å produsere dem med tradisjonelle metoder var personalisering og on-demand-produksjon. Alle innfatninger i den nye metallserien kan tilpasses den individuelle kunden.

Når det gjelder tilbud o etterspørsel, så viser statistikken at 30-40 prosent av alle innfatninger som produseres forblir usolgte og samler støv enten hos grossisten eller optikeren. Det slipper Hoet, og kan i stedet produsere og levere en bestilling på et par dager.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: