Nye tall viser til kraftig global vekst

economic_growthNye tall fra det amerikanske analysefirmaet IDC viser at 3d-skriverinvesteringene forventes å stige til 35 milliarder dollar i år 2020. Det fremgår av en oppdatert versjon av foretakets rapport ”Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide”.

Den nye prognosen er en fordobling sammenliknet med forventningene på årets investeringer som ligger på 15,9 milliarder dollar. Sett til utviklingen mellom 2015-2020 innebærer tallene en årlig vekst på 24,1 prosent.

3d-skrivere er bare en del av denne veksten frem til 2020. Disse står kun for halvparten av omsetningen. Programvare og tjenester kommer også til å vokse markant, ifølge rapporten. Bare omsetningen for CAD-programmer forventes å tredobles de kommende fem årene, tett fulgt av ondemand-tjenester.

Trenden peker mot nye investeringsmønstre der kunder beveger seg bort fra enklere konsumentskrivere, mot helhetsløsninger som muliggjør høyere kvalitet og mer lønnsom produksjon. Med en fortsatt modning i utstyr, materialer og tjenester forventer IDC at det kommer nye produksjonsmuligheter som kan bidra til flere innovasjoner innen tilvirkning, produktdesign og medisinteknikk.

Sett til bransjer så ligger automotive på topp. Prototype-produksjon innen dette segmentet står for over fire milliarder dollar for år 2020. På andre plass finner vi aerospace og forsvar på 2,4 milliarder dollar. En sterk bobler er dentalsektoren. Til tross for at man ennå ikke har tall fra området, så ser IDC at det pågår en stor omstilling mot benyttelse av 3d-skrivere på dentalsiden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: