Nye tall viser til kraftig global vekst

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 25 august 2016

economic_growthNye tall fra det amerikanske analysefirmaet IDC viser at 3d-skriverinvesteringene forventes å stige til 35 milliarder dollar i år 2020. Det fremgår av en oppdatert versjon av foretakets rapport ”Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide”.

Den nye prognosen er en fordobling sammenliknet med forventningene på årets investeringer som ligger på 15,9 milliarder dollar. Sett til utviklingen mellom 2015-2020 innebærer tallene en årlig vekst på 24,1 prosent.

3d-skrivere er bare en del av denne veksten frem til 2020. Disse står kun for halvparten av omsetningen. Programvare og tjenester kommer også til å vokse markant, ifølge rapporten. Bare omsetningen for CAD-programmer forventes å tredobles de kommende fem årene, tett fulgt av ondemand-tjenester.

Trenden peker mot nye investeringsmønstre der kunder beveger seg bort fra enklere konsumentskrivere, mot helhetsløsninger som muliggjør høyere kvalitet og mer lønnsom produksjon. Med en fortsatt modning i utstyr, materialer og tjenester forventer IDC at det kommer nye produksjonsmuligheter som kan bidra til flere innovasjoner innen tilvirkning, produktdesign og medisinteknikk.

Sett til bransjer så ligger automotive på topp. Prototype-produksjon innen dette segmentet står for over fire milliarder dollar for år 2020. På andre plass finner vi aerospace og forsvar på 2,4 milliarder dollar. En sterk bobler er dentalsektoren. Til tross for at man ennå ikke har tall fra området, så ser IDC at det pågår en stor omstilling mot benyttelse av 3d-skrivere på dentalsiden.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683