Stratasys viser neste generasjons industriløsninger

stratasys_robotic_demonstrator 3d-skriverprodusenten Stratasys holdt denne uken en teknikkdemonstrasjon på sitt hovedkontor i Minneapolis, USA. De viste frem to industrielle løsninger som de mener skal øke automatiseringen og forenkle integrasjon med eksisterende maskinpark hos større tilvirkningsforetak.

Begge modellene går under de kryptiske arbeidsnavnene Infinite-Build 3D Demonstrator og Robotic Composite 3D Demonstrator. Ifølge foretaket er utviklingen av disse en reaksjon på ønsker og krav som man har fått inn fra sine kunder og voksende nettverk av samarbeidspartnere. I nettverket inngår store aktører som Boeing, Ford og Siemens.

Stratasys-Infinite-Build-3D-Demonstrator_BackDetail

Infinite-Build 3D Demonstrator er en skalerbar løsning utviklet for store volumer innen romfart & fly og kjøretøy. Skriveren har en horisontal Z-akse, man har altså lagt skriveren ned på siden. Resultatet er at maskinen da kan produsere i det uendelige, selvsagt med visse begrensninger.

Skriveren har også ett nytt ekstruderingssystem der man benytter mikropellets av et av de vanligste Stratasys-materialene – Ultem 9085. Modellen har dessuten multimaterialkapasitet med automatisert materialbytte og utskiftbare ekstruderingshoder.

Robotic Composite 3D Demonstrator er utviklet med Siemens PLM-programvare. Resultatet er en skriver med integrert maskinvare for bevegelseskontroll og en tilhørende programvare spesifikt programmert for å konstruere for 3d-utskrift. Ifølge Stratasys er de tradisjonelle metodene for å lage kompositter ekstremt arbeidsintensive. Med Robotic Composite 3D Demonstrator skal det gå betydelig hurtigere, mener man.

I løsningen inngår en åtteakset robotarm som plasserer materiale på en byggoverflate. Intet støttemateriale er nødvendig. Anvendelsesområder er interiører i fly, hvilket er en begrenset nisje. Håpet er at løsningen skal kunne skaleres for en rekke andre applikasjoner.


Video:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: