Stratasys viser neste generasjons industriløsninger

stratasys_robotic_demonstrator 3d-skriverprodusenten Stratasys holdt denne uken en teknikkdemonstrasjon på sitt hovedkontor i Minneapolis, USA. De viste frem to industrielle løsninger som de mener skal øke automatiseringen og forenkle integrasjon med eksisterende maskinpark hos større tilvirkningsforetak.

Begge modellene går under de kryptiske arbeidsnavnene Infinite-Build 3D Demonstrator og Robotic Composite 3D Demonstrator. Ifølge foretaket er utviklingen av disse en reaksjon på ønsker og krav som man har fått inn fra sine kunder og voksende nettverk av samarbeidspartnere. I nettverket inngår store aktører som Boeing, Ford og Siemens.

Stratasys-Infinite-Build-3D-Demonstrator_BackDetail

Infinite-Build 3D Demonstrator er en skalerbar løsning utviklet for store volumer innen romfart & fly og kjøretøy. Skriveren har en horisontal Z-akse, man har altså lagt skriveren ned på siden. Resultatet er at maskinen da kan produsere i det uendelige, selvsagt med visse begrensninger.

Skriveren har også ett nytt ekstruderingssystem der man benytter mikropellets av et av de vanligste Stratasys-materialene – Ultem 9085. Modellen har dessuten multimaterialkapasitet med automatisert materialbytte og utskiftbare ekstruderingshoder.

Robotic Composite 3D Demonstrator er utviklet med Siemens PLM-programvare. Resultatet er en skriver med integrert maskinvare for bevegelseskontroll og en tilhørende programvare spesifikt programmert for å konstruere for 3d-utskrift. Ifølge Stratasys er de tradisjonelle metodene for å lage kompositter ekstremt arbeidsintensive. Med Robotic Composite 3D Demonstrator skal det gå betydelig hurtigere, mener man.

I løsningen inngår en åtteakset robotarm som plasserer materiale på en byggoverflate. Intet støttemateriale er nødvendig. Anvendelsesområder er interiører i fly, hvilket er en begrenset nisje. Håpet er at løsningen skal kunne skaleres for en rekke andre applikasjoner.


Video:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: