3d-print på Sign&Printmessen

Massivit 1800 på Sign&Printmessen.

Massivit 1800 på Sign&Printmessen.

På Sign & Printmessen på Hellerudsletta i forrige uke var det flere firmaer som hadde tatt med seg 3d-printere. De sto og produserte under messen, og mange nysgjerrige var innom standsene.

Størst inntrykk gjorde nok Massivit sin store maskin Massivit 1800, den var som et rom i rommet og sto og produserte store gjenstander fortløpende. Maskinen er i stand til å tilvirke objekter i akryl med en høyde på inntil 180cm. – Det tok ikke lang tid å sette opp maskinen, vi fraktet den hit i et stykke på tirsdag, sier Frederick Schaefer fra Visutech til 3DP Norge.

Frederick Schaefer med en 3d-produsert drill

Frederick Schaefer med en 3d-produsert drill og andre objekter

Schaefer forteller at det har vært god interesse for maskinen på messen, både fra firmaer som allerede tidligere har vist interesse og også en del nye interessenter. De gjenstandene som ble tatt med til messen, samt de som ble produsert under messens gang, var nesten alle oppblåste utgaver av mindre objekter. Drillen på bildet kan fint stå utenfor en jernvarehandel i all slags vær i årevis, mente Schaefer. – Jordan var interessert i å få lagd en diger tannbørste, men syntes prisen ble for høy.

massivit_skjerm

En touch screen skjerm er hovedkontrollen til Massivit 1800, her under produksjon av et hode til en Tyrannosaurus Rex.

Også Protech var på plass med to forskjellige 3d-printere som sto og tilvirket på deres stand. Sigurd Andersen forteller til 3dp Norge at den ene modellen, en Makerbot Replicator ble solgt på messen til sterkt rabattert pris.

Replicatoren sto og produserte under messen, her er det en sort hodeskalle under arbeid.

Replicatoren sto og produserte under messen, her er det en sort hodeskalle under arbeid.

Diverse objekter på standen til Protech.

Diverse objekter på standen til Protech.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: