3d-print på Sign&Printmessen

Massivit 1800 på Sign&Printmessen.

Massivit 1800 på Sign&Printmessen.

På Sign & Printmessen på Hellerudsletta i forrige uke var det flere firmaer som hadde tatt med seg 3d-printere. De sto og produserte under messen, og mange nysgjerrige var innom standsene.

Størst inntrykk gjorde nok Massivit sin store maskin Massivit 1800, den var som et rom i rommet og sto og produserte store gjenstander fortløpende. Maskinen er i stand til å tilvirke objekter i akryl med en høyde på inntil 180cm. – Det tok ikke lang tid å sette opp maskinen, vi fraktet den hit i et stykke på tirsdag, sier Frederick Schaefer fra Visutech til 3DP Norge.

Frederick Schaefer med en 3d-produsert drill

Frederick Schaefer med en 3d-produsert drill og andre objekter

Schaefer forteller at det har vært god interesse for maskinen på messen, både fra firmaer som allerede tidligere har vist interesse og også en del nye interessenter. De gjenstandene som ble tatt med til messen, samt de som ble produsert under messens gang, var nesten alle oppblåste utgaver av mindre objekter. Drillen på bildet kan fint stå utenfor en jernvarehandel i all slags vær i årevis, mente Schaefer. – Jordan var interessert i å få lagd en diger tannbørste, men syntes prisen ble for høy.

massivit_skjerm

En touch screen skjerm er hovedkontrollen til Massivit 1800, her under produksjon av et hode til en Tyrannosaurus Rex.

Også Protech var på plass med to forskjellige 3d-printere som sto og tilvirket på deres stand. Sigurd Andersen forteller til 3dp Norge at den ene modellen, en Makerbot Replicator ble solgt på messen til sterkt rabattert pris.

Replicatoren sto og produserte under messen, her er det en sort hodeskalle under arbeid.

Replicatoren sto og produserte under messen, her er det en sort hodeskalle under arbeid.

Diverse objekter på standen til Protech.

Diverse objekter på standen til Protech.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: