3d-printing som valgfag

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 7 september 2016

ttl_logo_v1I et samarbeid mellom Tynset TeknoLab og Tynset ungdomsskole tilbys elevene i 8. og 9. klasse der teknologi og 3d-printing som valgfag. 30 elever fra 8. og 15 fra 9.klasse har valgt dette faget, noe rektor er storfornøyd med. Skolen har gått til innkjøp av en Easy3DMaker fra 3DFactories som benyttes i denne undervisningen, der elevene også lærer å konstruere objekter for printing med gratisprogrammet Tinkercad.

– Målet vårt er å vekke interessen for teknologi, og det er gledelig å få oppleve så stor interesse, sier Jonny Wahlvåg ved Tynset Teknolab til Østlendingen. Tynset TeknoLab er et initiativ som startet sist vinter av teknologer bosatt på Tynset. De jobber på eget initiativ og frivillig grunnlag for å øke ungdoms bevissthet og kunnskaper om teknologi.

I tillegg til undervisning på skolene så tilbyr også Tynset TeknoLab aktiviteter på fritiden. – I høst vil vi kjøre kurs på kveldstid med 3D-printing fra 8.–10. trinn, sier Tommy Klausen fra Tynset TeknoLab.

Påmeldingen til kveldsaktivitetene er lagt ut på nettsiden deres, med frist 11. september.

Nettsted: Tynset TeknoLab

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt