3d-printing som valgfag

ttl_logo_v1I et samarbeid mellom Tynset TeknoLab og Tynset ungdomsskole tilbys elevene i 8. og 9. klasse der teknologi og 3d-printing som valgfag. 30 elever fra 8. og 15 fra 9.klasse har valgt dette faget, noe rektor er storfornøyd med. Skolen har gått til innkjøp av en Easy3DMaker fra 3DFactories som benyttes i denne undervisningen, der elevene også lærer å konstruere objekter for printing med gratisprogrammet Tinkercad.

– Målet vårt er å vekke interessen for teknologi, og det er gledelig å få oppleve så stor interesse, sier Jonny Wahlvåg ved Tynset Teknolab til Østlendingen. Tynset TeknoLab er et initiativ som startet sist vinter av teknologer bosatt på Tynset. De jobber på eget initiativ og frivillig grunnlag for å øke ungdoms bevissthet og kunnskaper om teknologi.

I tillegg til undervisning på skolene så tilbyr også Tynset TeknoLab aktiviteter på fritiden. – I høst vil vi kjøre kurs på kveldstid med 3D-printing fra 8.–10. trinn, sier Tommy Klausen fra Tynset TeknoLab.

Påmeldingen til kveldsaktivitetene er lagt ut på nettsiden deres, med frist 11. september.

Nettsted: Tynset TeknoLab

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *