Carbons CLIP-teknologi på vei til Europa

carbon_m1Etter flere års utviklingsarbeid er nå amerikanske Carbon på vei mot global lansering. Den muliggjøres etter en ny investeringsrunde blant internasjonale store selskaper.

Totalt har Carbon skrapet sammen 81 millioner dollar fra store foretak som Nikon, GE Ventures og JSR. Med tidligere investorer har man nå en kapital på 222 millioner dollar, eller rundt to milliarder kroner.

Som et ledd i planene på en internasjonal lansering skal Carbon nå også arbeide mer strategisk mot foretak som vil gjøre bruk av CLIP-teknikken for serietilvirkning og ikke bare for prototyper.

Når det gjelder investorene Nikon og JSR, så har Carbon allerede et eksisterende samarbeid med begge disse foretakene. Nikon bidrar med sin ekspertise innen metrologi – måleteknikk, mens JSR har stor erfaring innen kjemisektoren og mikroelektronikk.

Carbons M1-skriver utvikles kontinuerlig med nye funksjoner og materialer. For øyeblikket finnes det fem materialer i utvalget; RPU, Rigid Polyurethane, FPU Flexible Polyurethane, EPU Elastomeric Polyurethane, CE Cyanate Ester og PR Prototyping.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: