Carbons CLIP-teknologi på vei til Europa

carbon_m1Etter flere års utviklingsarbeid er nå amerikanske Carbon på vei mot global lansering. Den muliggjøres etter en ny investeringsrunde blant internasjonale store selskaper.

Totalt har Carbon skrapet sammen 81 millioner dollar fra store foretak som Nikon, GE Ventures og JSR. Med tidligere investorer har man nå en kapital på 222 millioner dollar, eller rundt to milliarder kroner.

Som et ledd i planene på en internasjonal lansering skal Carbon nå også arbeide mer strategisk mot foretak som vil gjøre bruk av CLIP-teknikken for serietilvirkning og ikke bare for prototyper.

Når det gjelder investorene Nikon og JSR, så har Carbon allerede et eksisterende samarbeid med begge disse foretakene. Nikon bidrar med sin ekspertise innen metrologi – måleteknikk, mens JSR har stor erfaring innen kjemisektoren og mikroelektronikk.

Carbons M1-skriver utvikles kontinuerlig med nye funksjoner og materialer. For øyeblikket finnes det fem materialer i utvalget; RPU, Rigid Polyurethane, FPU Flexible Polyurethane, EPU Elastomeric Polyurethane, CE Cyanate Ester og PR Prototyping.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: