Hulk og Star Wars roboter på oljemesse

meisle_hulk_r2d2Oljemessen i Stavanger, ONS foregikk fra 29. august til 1. september i år. Denne gangen var 3d-firmaet Meisle fra Bryne med på messen for første gang. De var et populært innslag, da de hadde tatt med seg roboter fra Star Wars og en gigantisk Hulk-figur, selvsagt 3d-printet.

Firmaet har en Stratasys Fortus 450mc, som printer med FDM-teknologi. – Vi vil vise at vi kan lage store ting. Vi kan printe plattformer, vi, hvis noen vil det, sier Meisle-grunder Harald Knutsen til Aftenbladet.

Børge Vasshus i ABB ble leid inn til å bistå Knutsen i anledning messen. Vasshus lager roboter både i arbeidstiden og på fritiden. Star Wars-roboten R2D2 har han laget på egen fritid. R2D2s lillebror, BB8 ble laget på oppdrag for Meisle, og denne er 3d-printet. Robotene ble styrt av Vasshus rundt på messeområdet, men han håper å gjøre de selvgående i fremtiden. Mange stoppet opp og tok selfies. Den tre meter høye Hulk-figuren tok det 1500 timer å printe ut, han består av 50 deler og sto på en roterende plattform på Meisles stand, mens robotene rullet rundt og utnyttet mer av messeområdet.

Det er endringene i markedet som gjør at Bryne-selskapet nå bestemte seg for å være synlig tilstede på oljemessen. – Vi håper jo å vise igjen og at vi blir lagt merke til av bransjen. Det ligger store muligheter for oljebransjen innenfor 3D-printing, sier Harald Knutsen.

Bryne-selskapet har lang fartstid i den relativt unge bransjen, det er 23 år siden de begynte med modellering og 3D-printing. Det er den siste tids rivende utvikling på området med ny teknologi og at 3d-printing omsider blir lagt merke til av store aktører som gjør at Meisle viser seg frem for et større publikum. Nå er de spente på om det gir noen uttelling forretningsmessig. De fikk i hvert fall en god del omtale, deriblant i Energy Voice og Dagens Næringsliv – og nå også her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: