Kald fatøl på flyet mulig med 3d-skriver

klm_beerDet nederlandske flyselskapet KLM har utviklet verdens første mobile ølkran for bruk ombord på deres langdistanseflyvninger. Selvsagt i samarbeid med Heineken. Den vognen som brukes for formålet er konstruert for, og produseres i en 3d-skriver.

Utover generelle flysikkerhetsbestemmelser har noen av utfordringene vært omkring temperatur og lufttrykk. Alle ølfat forhåndskjøles før start og plasseres deretter i en spesiell isolert beholder i vognen. Når det gjelder lufftrykket, så er det forbudt å benytte kullsyrebeholdere, som vanligvis brukes for å skape det trykk som er nødvendig for å helle opp øl. I stedet har man vært nødt til å konstruere en løsning som tar utgangspunkt i kabinens lufttrykk.

Dessverre er det ikke alle reisende som får nyte det kalde ølet. Ølvognen er kun med på visse av KLMs langdistanseflyvninger og da eksklusivt for World Business Class-passasjerer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: