Mikro-hydraulikk i 3d-printet håndprotese

Foto: Kim Wilkens/Hy5Pro

Foto: Kim Wilkens/Hy5Pro

Hy5Pro As er et firma stiftet februar 2015 som driver innen teknisk designvirksomhet. I Teknisk Ukeblads “Pitsj”-kampanje presenterer de en 3d-printet håndprotese hvor man beveger fingrene med mikro-hydraulikk i stedet for som i dagens håndproteser som bruker elektromotorer, tannhjul og stenger. Teknologien gjør at Hy5Pros protese veier lite, har høy gripehastighet, adaptivt grep, robusthet og er brukervennlig. Samtidig som produktet har høy funksjonalitet, er prisen lav. Dette gjør at flere brukere kan ha muligheten til å få tilpasset en avansert håndprotese.

Gründer i Hy5Pro, Jos Poirters promoterer håndprotesen Myo, som er 3D-printet i plast, titan og rustfritt stål. Foretaket bruker komplekse 3D-printede deler som gjør at mange mindre deler kan produseres som én del. – Fordelen med dette er at delene samlet sett blir billigere å produsere, vedlikehold blir mye lettere og konstruksjonen blir mer solid. Fingrene til Hy5 er 3D-printet i titan, som gjør at de er umulige å ødelegge. De har også to uavhengige, bevegelige ledd, som gjør at grepet former seg til alle mulige objekter. Dette resulterer i et veldig godt grep, sier Poirters.

Protesen får fingrene til å bevege med hjelp av et patentert, integrert, servo hydraulikk system. Bruk av den unike hydraulikken muliggjør en håndprotese med en kombinasjon av enestående egenskaper. Første type håndprotese til menn, drevet av hydraulisk teknologi, vil snart bli lansert. Håndprotesene skal bli solgt gjennom ortopediske verksteder og rehabiliteringsklinikker i Skandinavia. For å nå resten av Europa og USA skal de selges gjennom større distributører, er planen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: