Siemens overvåker 3d-utskrevet kontorbygning

siemens_3d_printed_building
“Office of the future” i Dubai er verdens første kontorbygning tilvirket med 3d-teknikk. Her har Siemens vært med og installert funksjoner for overvåking, passeringssystem og brannbeskyttelse.

Kontorbygningen er 20 meter høy, 120 meter lang og 40 meter bred og er oppført i nærheten av Emirates Towers i Dubai. Teknologi fra Siemens står for bygningens passeringssystem og overvåkingssystem, som begge er integrert i bygningens sentrale plattform for bygningsautomasjon. Det skal ifølge Siemens gi lave driftkostnader og minsket energiforbruk.

– Vi er stolte over å delta i dette banebrytende prosjektet og støtte Dubais Smart City-strategi gjennom å bidra med det nyeste i teknologien for intelligent, digitalisert eiendomsautomasjon og kontroll, sier Matthias Rebellius, administrerende direktør for Siemens Building Technologies.

”Office”-konseptet benytter et videoovervåkingssystem med HD-kameraer og tilgang via nettbaserte applikasjoner og klienter, og et passeringssystem basert på biometri og smart cards. Siemens har også levert teknologien for beskyttelse mot brann, for å oppdage, alarmere og styre.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: