Siemens overvåker 3d-utskrevet kontorbygning

siemens_3d_printed_building
“Office of the future” i Dubai er verdens første kontorbygning tilvirket med 3d-teknikk. Her har Siemens vært med og installert funksjoner for overvåking, passeringssystem og brannbeskyttelse.

Kontorbygningen er 20 meter høy, 120 meter lang og 40 meter bred og er oppført i nærheten av Emirates Towers i Dubai. Teknologi fra Siemens står for bygningens passeringssystem og overvåkingssystem, som begge er integrert i bygningens sentrale plattform for bygningsautomasjon. Det skal ifølge Siemens gi lave driftkostnader og minsket energiforbruk.

– Vi er stolte over å delta i dette banebrytende prosjektet og støtte Dubais Smart City-strategi gjennom å bidra med det nyeste i teknologien for intelligent, digitalisert eiendomsautomasjon og kontroll, sier Matthias Rebellius, administrerende direktør for Siemens Building Technologies.

”Office”-konseptet benytter et videoovervåkingssystem med HD-kameraer og tilgang via nettbaserte applikasjoner og klienter, og et passeringssystem basert på biometri og smart cards. Siemens har også levert teknologien for beskyttelse mot brann, for å oppdage, alarmere og styre.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: