Stratasys slipper pakke for jigger og fiksturer

stratasys_manufacturing_aids_package3d-skriverbransjens fokus på stadig nye applikasjoner gjør at en produktgruppe ofte havner i bakleksa – jigger og fiksturer. Faktum er at disse er uvurderlige hjelpemidler for mange tilvirkningsforetak. Det har 3d-skriverutvikleren Stratasys satt søkelyset på i og med slippet av sin pakkeløsning Manufacturing Aids Package.

Den nye pakken er utviklet for anvendelse med Stratasys Fortus 900mc, en FDM-basert arbeidshest. Formålet er å forenkle og gjøre raskere 3d-utskrevne jigger og fiksturer, men også at brukerne skal kunne gjøre dette on demand, når behov oppstår.

Manufacturing Aids Package består både av produkter og tjenester. For det første så inngår 40 timers profesjonell designhjelp fra Stratasys Professional Services. Tanken er at brukeren på denne måten skal få en flying start i konstruksjonsarbetet.

I pakken inngår dessuten seks beholdere termoplastbasert materiale og tre beholdere med støttemateriale. Når det gjelder byggmaterialer kan man velge mellom foretakets nyeste Nylon 6, PC eller ASA-plast. Det sistnevnte finnes i ti ulike farger. Man kan også velge Stratasys nye støttemateriale, SR-35. Ifølge foretaket skal materialet kreve kortere tid for å løses opp sammenliknet med tidligere SR-30.

Manufacturing Aids Package med SR-35 og Nylon 6 vil bli tilgjengelig fra og med november i år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: