Tok sølv med 3d-utskrevet benprotese

autodesk_prosthesisDen tyske syklisten Denise Schindler tok sølv i Paralympics som ble holdt i midten av september i Brasil. Det mange ikke vet er at hun har en 3d-utskrevet og individuelt tilpasset benprotese, noe som har hjulpet henne betydelig som eliteidrettsutøver.

Den standardprotesen som Schindler tidligere har hatt begrenset bevegeligheten og ga opphav til smerte. . Hun kontaktet den britiske produktdesigneren Paul Sohi, som jobber hos Autodesk, for å formgi og tilvirke en benprotese som både skulle ha en perfekt passform for henne, men også gi bedre støtte i hennes trening.

– Gjennom å 3d-skrive Denise Schindlers benprotese kunne vi komme betydelig ned i produksjonstid, sier Paul Sohi. Med tradisjonell produksjonsteknikk tar det inntil tolv uker å lage en protese. Med 3d-skriver tar det 3-5 dager. Dessuten var det billigere å 3d-printe.

autodesk_bike

Det førsta skrittet i å lage den nye benprotesen var å 3d-skanne og rendere det benet der protesen skulle sitte. Inskanningen ble deretter sendt til Autodesks skyverktøy Fusion 360 der flere samarbeidspartnere kunne begynne å formgi protesen. Disse satt spredt rundt i Tyskland, London, San Francisco og Portland. Totalt ble det 52 iterasjoner før alle var fornøyde. For å få ned vekten på protesen med en tredjedel (400 gram) benyttet designteamet også generativ design i Autodesk Within. Denne funksjonen genererer en optimal form basert på ønskede egenskaper.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: