Tok sølv med 3d-utskrevet benprotese

autodesk_prosthesisDen tyske syklisten Denise Schindler tok sølv i Paralympics som ble holdt i midten av september i Brasil. Det mange ikke vet er at hun har en 3d-utskrevet og individuelt tilpasset benprotese, noe som har hjulpet henne betydelig som eliteidrettsutøver.

Den standardprotesen som Schindler tidligere har hatt begrenset bevegeligheten og ga opphav til smerte. . Hun kontaktet den britiske produktdesigneren Paul Sohi, som jobber hos Autodesk, for å formgi og tilvirke en benprotese som både skulle ha en perfekt passform for henne, men også gi bedre støtte i hennes trening.

– Gjennom å 3d-skrive Denise Schindlers benprotese kunne vi komme betydelig ned i produksjonstid, sier Paul Sohi. Med tradisjonell produksjonsteknikk tar det inntil tolv uker å lage en protese. Med 3d-skriver tar det 3-5 dager. Dessuten var det billigere å 3d-printe.

autodesk_bike

Det førsta skrittet i å lage den nye benprotesen var å 3d-skanne og rendere det benet der protesen skulle sitte. Inskanningen ble deretter sendt til Autodesks skyverktøy Fusion 360 der flere samarbeidspartnere kunne begynne å formgi protesen. Disse satt spredt rundt i Tyskland, London, San Francisco og Portland. Totalt ble det 52 iterasjoner før alle var fornøyde. For å få ned vekten på protesen med en tredjedel (400 gram) benyttet designteamet også generativ design i Autodesk Within. Denne funksjonen genererer en optimal form basert på ønskede egenskaper.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: