Ultimaker får EU-lån for å forske

ultimaker_peopleDen nederlandske 3d-skriverutvikleren Ultimaker har fått innvilget et lån av den europeiske investeringsbanken, EIB, på 15 millioner euro. Pengene skal man benytte for å sjøsette nye forskningsprosjekter og for å finansiere driften frem til midten av neste år, da man planlegger en ny investeringsrunde.

Siden starten i 2011 har Ultimaker sett en kraftig vekst. For øyeblikket har man 25 prosent av markedet for mindre FDM-skrivere. Flere velkjente foretak benytter Ultimaker-maskiner, som Volkswagen, Airbus, Tesla og Apple. Rundt 70 prosent av alle skrivere som selges går til foretak.

Den forskningen som man nå skal starte opp handler i første rekke om prosjekter der man skal utvikle løsninger for skreddersydde deler og komponenter for kunder med spesielle behov. Spesielt utviklingsarbeid med skrivehoder pleier å være ressurskrevende.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *