Verktøy for metallsimulering når betafasen

exasim_simulation_betaDen amerikanske programvareutvikleren 3DSIM har nå sluppet en betaversjon av sitt simuleringsverktøy exaSIM. Det er et skybasert program for å simulere 3d-utskrifter i metall, nærmere bestemt lasersintring. Ifølge foretaket kan exaSIM blant annet anvendes for å analysere potensielle feil som distortion (forvrenging) og restspenning.

ExaSIM kan analysere utskrifter lag-for-lag i en stl-fil som importeres i programvaren. Før simuleringen bygger programmet opp et mønster over stl-filen for å simulere hvordan restspenning og distortion utvikles alt etter som komponenten skrives ut. Etter simuleringen tegner exaSIM opp spenningskonturer og distorsionsberegninger for en spesifikk geometri.

I beta-slippet av exaSIM er det to metoder å velge mellom; Uniform Assumed Strain og Scan Pattern Dependent Strain. Det sistnevnte gir en høyere pålitelighet, mens den første metoden er raskere. I løpet av betafasen kommer man dessuten til å lansere et tredje modus – Thermal Strain. Dette skal gi høyeste mulige nøyaktighet.

Brukere kan velge mellom byggeretninger som fungerer og et antall muligheter for støttestrukturer, basert på hvordan simuleringer faller ut. All viderekopling fra simuleringer leveres i et filformat som er basert på Open Source, blant annet skal gratisprogrammet Paraview kunne benyttes for å se simuleringsresultatet.

3DSIM samarbeider siden for et par år siden med den nederlandske 3d-skrivarleverandøren Additive Industries og deres industrinisjede løsning MetalFAB1.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: