Verktøy for metallsimulering når betafasen

exasim_simulation_betaDen amerikanske programvareutvikleren 3DSIM har nå sluppet en betaversjon av sitt simuleringsverktøy exaSIM. Det er et skybasert program for å simulere 3d-utskrifter i metall, nærmere bestemt lasersintring. Ifølge foretaket kan exaSIM blant annet anvendes for å analysere potensielle feil som distortion (forvrenging) og restspenning.

ExaSIM kan analysere utskrifter lag-for-lag i en stl-fil som importeres i programvaren. Før simuleringen bygger programmet opp et mønster over stl-filen for å simulere hvordan restspenning og distortion utvikles alt etter som komponenten skrives ut. Etter simuleringen tegner exaSIM opp spenningskonturer og distorsionsberegninger for en spesifikk geometri.

I beta-slippet av exaSIM er det to metoder å velge mellom; Uniform Assumed Strain og Scan Pattern Dependent Strain. Det sistnevnte gir en høyere pålitelighet, mens den første metoden er raskere. I løpet av betafasen kommer man dessuten til å lansere et tredje modus – Thermal Strain. Dette skal gi høyeste mulige nøyaktighet.

Brukere kan velge mellom byggeretninger som fungerer og et antall muligheter for støttestrukturer, basert på hvordan simuleringer faller ut. All viderekopling fra simuleringer leveres i et filformat som er basert på Open Source, blant annet skal gratisprogrammet Paraview kunne benyttes for å se simuleringsresultatet.

3DSIM samarbeider siden for et par år siden med den nederlandske 3d-skrivarleverandøren Additive Industries og deres industrinisjede løsning MetalFAB1.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: