80 millioner til forsking på utskrevne muskler

weightliftingUtviklingen innen medisinteknikk og såkalt bioskriverteknikk får en ny ressurs når irske Cúram åpner et nytt forskningssenter i Galway. Fokus for forskningen her ligger på 3d-utskrevne muskelfibre og sener. Målet er å hjelpe idrettsutøvere i eliteklassen med vanskelige skader.

Cúram har fått bevilget finansiering på rundt hundre millioner kroner, penger som kommer fra den irske stat, EU og private finansierere. Over 250 forskere skal få plass her, og de kommer også til å arbeide med løsninger for blant annet hjertesykdommer, diabetes og Parkinson.

– Gjennom vårt samarbeid med industripartnere og klinikker kommer vi til å bli bedre til å pådrive utviklingen innen medisinteknikk og ta den til neste nivå, sier professor Abhay Pandit, forskningssjef hos Cúram.

Det finnes over 400 medtech-foretak i Irland. Disse sysselsetter rundt 29 000 personer og bidrar med over 15 milliarder dollar til irsk økonomi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: