80 millioner til forsking på utskrevne muskler

weightliftingUtviklingen innen medisinteknikk og såkalt bioskriverteknikk får en ny ressurs når irske Cúram åpner et nytt forskningssenter i Galway. Fokus for forskningen her ligger på 3d-utskrevne muskelfibre og sener. Målet er å hjelpe idrettsutøvere i eliteklassen med vanskelige skader.

Cúram har fått bevilget finansiering på rundt hundre millioner kroner, penger som kommer fra den irske stat, EU og private finansierere. Over 250 forskere skal få plass her, og de kommer også til å arbeide med løsninger for blant annet hjertesykdommer, diabetes og Parkinson.

– Gjennom vårt samarbeid med industripartnere og klinikker kommer vi til å bli bedre til å pådrive utviklingen innen medisinteknikk og ta den til neste nivå, sier professor Abhay Pandit, forskningssjef hos Cúram.

Det finnes over 400 medtech-foretak i Irland. Disse sysselsetter rundt 29 000 personer og bidrar med over 15 milliarder dollar til irsk økonomi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: