Budaktuelle Arcam snakker flyindustri på 3D-Dagen i Sverige

Stefan Thundal, Arcam, kommer till konferensen 3D-Dagen.

Stefan Thundal, Arcam, kommer til konferansen 3D-Dagen i Stockholm.

Den svenske 3d-skriverleverandøren Arcam er i skuddet etter at kjempen General Electric la inn et milliardbud på foretaket. Nå kommer foretakets markedssjef Stefan Thundal til 3D-Dagen i Stockholm for å fortelle om hvordan deres teknologi benyttes i flyindustrien, blant annet av GE selv.

Arcam ble etablert som foretak i 1997. På tyve år har foretaket blitt en av de globala hovedaktørene innen additiv tilvirkning for metallkomponenter. Dette gjelder spesielt utviklingen mot å i stadig større utstrekning benytte additiv tilvirkning for industriell serieproduksjon når det gjelder krevende segmenter som flyindustri og medisinsk teknikk. Her har Arcam vært et foregangsselskap i bransjen, noe som ga uttelling når General Electric nylig la inn et stort bud på foretaket.

Etter at General Electric for en måned siden la inn bud på Arcam verdt seks milliarder kroner har stadig fler blitt oppmerksomme på teknikken. GE anvender allerede i dag Arcam-maskiner ved flere av sine produksjonsenheter i USA, først og fremst for å 3d-skrive metallkomponenter til fly. Det er en raskt voksende virksomhet for foretaket, som nå velger å kjøpe hele Arcam i stedet for å bare kjøpe deres maskiner. For å få en oppfattelse om verdien så forventes GEs virksomhet innen additiv tilvirkning å være verdt opp imot ti milliarder kroner i år 2020. Samme år forventer foretaket seg å 3d-skrive 40 000 brenselmunnstykker for jetmotorer. Da har man ennå ikke engang begynt å se på mulighetene innen foretakets supply chain.

3D-Dagen er årets store strategikonferanse i Sverige om 3d-skriverteknikkens utvikling og nytte for tilvirkende foretak. Den avholdes den 24. november på Kistamässan i Stockholm. Les mer og meld deg på her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: