Budaktuelle Arcam snakker flyindustri på 3D-Dagen i Sverige

Stefan Thundal, Arcam, kommer till konferensen 3D-Dagen.

Stefan Thundal, Arcam, kommer til konferansen 3D-Dagen i Stockholm.

Den svenske 3d-skriverleverandøren Arcam er i skuddet etter at kjempen General Electric la inn et milliardbud på foretaket. Nå kommer foretakets markedssjef Stefan Thundal til 3D-Dagen i Stockholm for å fortelle om hvordan deres teknologi benyttes i flyindustrien, blant annet av GE selv.

Arcam ble etablert som foretak i 1997. På tyve år har foretaket blitt en av de globala hovedaktørene innen additiv tilvirkning for metallkomponenter. Dette gjelder spesielt utviklingen mot å i stadig større utstrekning benytte additiv tilvirkning for industriell serieproduksjon når det gjelder krevende segmenter som flyindustri og medisinsk teknikk. Her har Arcam vært et foregangsselskap i bransjen, noe som ga uttelling når General Electric nylig la inn et stort bud på foretaket.

Etter at General Electric for en måned siden la inn bud på Arcam verdt seks milliarder kroner har stadig fler blitt oppmerksomme på teknikken. GE anvender allerede i dag Arcam-maskiner ved flere av sine produksjonsenheter i USA, først og fremst for å 3d-skrive metallkomponenter til fly. Det er en raskt voksende virksomhet for foretaket, som nå velger å kjøpe hele Arcam i stedet for å bare kjøpe deres maskiner. For å få en oppfattelse om verdien så forventes GEs virksomhet innen additiv tilvirkning å være verdt opp imot ti milliarder kroner i år 2020. Samme år forventer foretaket seg å 3d-skrive 40 000 brenselmunnstykker for jetmotorer. Da har man ennå ikke engang begynt å se på mulighetene innen foretakets supply chain.

3D-Dagen er årets store strategikonferanse i Sverige om 3d-skriverteknikkens utvikling og nytte for tilvirkende foretak. Den avholdes den 24. november på Kistamässan i Stockholm. Les mer og meld deg på her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *